Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

City razbio Tottenham i preuzeo vrh; domaći kiks Chelseaja

Manchester City
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
29.01.2014.
u 22:43

Chelseaju ni 73% lopte u nogama, kao i 19 udaraca prema golu nije bilo dovoljno da na Stamford Bridgeu odigraju bolje od 0:0 protiv davljenika West Hama.

Manchester City je u 23. kolu Premiershipa razbio Tottenham na White Hart Laneu sa 5:1 te je tako preuzeo vrh prvenstvene ljestvice. 'Građane' je u vodstvo u 15. minuti doveo Sergio Agüero.

Bio je to jedini gol u prvom dijelu, a lakši put Cityju do uvjerljive pobjede u nastavku je omogućio igrač Spursa Rose koji je u 50. minuti skrivio jedanaesterac i dobio izravni crveni karton. Siguran realizator udarca s bijele točke bio je Yaya Toure. Samo tri minute kasnije u strijelce se upisao i Edin Džeko.

Tottenham je u 59. minuti preko Capouea smanjio na 3:1, međutim do kraja utakmice 'građani' su još dva puta tresli mrežu Llorisa. Prvo je u 78. minuti zabio Jovetić, a onda u 89. za konačnih 5:1 je pogodio i Kompany.

Chelseaju ni 73% lopte u nogama, kao i 19 udaraca prema golu nije bilo dovoljno da na Stamford Bridgeu odigraju bolje od 0:0 protiv davljenika West Hama.

Fantastičnu utakmicu u Birminghamu odigrali su Aston Villa i WBA, a na kraju su domaćini pobijedili 4:3. WBA je već nakon devet minuta imao 2:0 golom Brunta te autogolom Delpha. U 12. minuti domaćin je smanjio preko Weimanna, a u 24. minuti za 2:2 je pogodio Bacuna. Za potpuni preokret u 38. minuti zabio je Delph, međutim gosti su prije poluvremena uspjeli izjednačiti preko Mulumbua.

Nakon golijade u prvom dijelu, u nastavku je pao samo jedan gol, a strijelac je bio Benteke u 64. minuti iz jedanaesterca.

Premiership, 23. kolo:

Aston Villa - WBA 4:3
Chelsea - West Ham 0:0
Sunderland - Stoke 1:0
Tottenham - Manchester City 1:4

Poredak: 1. Manchester City 53, 2. Arsenal 52, 3. Chelsea 50, 4. Liverpool 46, 5. Tottenham 43, 6. Everton 42, 7. Manchester United 40...

>> Mata debitirao, United pobijedio; remi Arsenala; Liverpool razbio Everton

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije