Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
borba za opstanak

Ćiro u četvrtoj akciji spašavanja: Nikad mi nije 
bilo ovako teško

'21.03.2013., Zagreb - Brojni navijaci okupili se na otvorenom treningu hrvatske nogometne reprezentacije u kampu Zagrebello. Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za kvalifikacijeske utakmice
Marko Lukunic/PIXSELL'
18.04.2013.
u 20:24

Talijanski skauti dolaze gledati Stipu Pericu, a on ne može igrati zbog kartona!

Zabrinuta je lica ovih dana Miroslav Blažević. Zna Ćiro da je pred njim šest utakmica u kojima će se razriješiti prvoligaška sudbina njegove momčadi. Možda i najvažniji ispit očekuje ga danas protiv Zadra u Kranjčevićevoj (18 sati). Gosti dolaze pod manjim pritiskom, imaju 27 bodova, četiri više od posljednjeg na tablici Zagreba i trenutačno su izvan zone ispadanja. A u zadnjih će šest kola, između Zagreba, Zadra, Intera i Cibalije biti razriješeno tko će ostati u prvoligaškom društvu. Prema propozicijama natjecanja, iz Lige ispadaju tri kluba, a ulazi jedan iz druge lige.

Zadar je Ćiri najvažniji

Ući može samo prvak druge lige ako ima licenciju (u ovom trenutku vodeći je Hrvatski dragovoljac i ima licenciju). Da prvak druge lige nema licenciju, može ući doprvak, a ako ni on nema licenciju, u prvu ligu ne ulazi nitko, pa bi u tom slučaju iz prve liga ispala samo dva kluba.

Ako više klubova prve lige ne bi imalo licenciju za novu sezonu, liga se neće popunjavati. U tom će slučaju biti manja od lige s deset klubova. U svakom slučaju, čak da ne bude dovoljno klubova za ligu deset, posljednjeplasirani u ovoj sezoni (12. na tablici u ovom je trenutku Zagreb) mora ispasti iz lige.

– Zadar je hrabar. Direktor Cavaliere mi reče, u petak dolazi pet najjačih klubova gledati Stipu Pericu iz Zadra. Ali ja znam da Perica ne igra jer ima kartone i rekao sam Vincenzu da će gledati Pericu, ali kod 'Gige u šupi'. Ali igra jedan opasniji od njega, a to je Josip Ivančić – kaže Ćiro.

Paralelno s utakmicom Zagreba i Zadra, Inter će u Zaprešiću ugostiti Istru. Cibalia je na 10. mjestu s 26 bodova, tri više od Intera koji od Zagreba ima samo bolju razliku pogodaka.

Spašava još od 1986. godine

– Ako pobijedimo, bio bi nam to dodatni optimizam jer bismo došli na bod od Zadra. Ova utakmica nam je najvažnija.

Kako Ćiro vidi rasplet?

– Ove momčadi koje se bore za ostanak u stanju su iznenaditi svakoga iz vrha ljestvice. Nemamo pravo na pogrešan korak. Naš raspored relativno je dobar. Imamo tri utakmice kod kuće, a protiv Intera, Osijeka i Slavena Belupa igramo u gostima. Sve ovisi o nama.

Koliko je momčad psihološki spremna na situaciju, jer u slučaju poraza ostanak je teško izgledan?

– Naša situacija uvjetovala je kompleksno psihološko stanje. Moramo biti mirni i staloženi, to je cilj. Ako mi pobijedimo Zadar, u sljedećem kolu Cibalia ide u Istru gdje će im biti jako teško. A nama će utakmica u Osijeku biti puno lakša od ove protiv Zadra – istaknuo je Ćiro koji je do sada u karijeri od ispadanja spašavao Prištinu 1986. godine, Rijeku 1996. i Osijek 2001. Jedino švicarski Xamax 2006. godine nije uspio spasiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije