Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''Vrijeme je za promjene''

Ćiro: Štimac će biti šef, Vlatku ni Mamić ne može pomoći

Miroslav Ćiro Blažević
Marko Lukunić
28.09.2010.
u 19:21

Hrvatskoj reprezentaciji prikladnije je da igra u Splitu jer gosti, kad vide Maksimir, misle da su došli u 1945., kaže Ćiro

Miroslav Blažević s drugoga kraja svijeta, iz Šangaja, daje potporu Igoru Štimcu u kampanji za predsjednika HNS-a. Ništa neočekivano jer Ćiro i Štimac koordinirano djeluju već godinama, a jedino razilaženje dogodilo se u ljeto 2009. godine kada je Blažević "minirao" Štimčeva kandidata za predsjednika Udruge prvoligaša Dražena Medića.

Nije kriv za EP 2012.

– Da, podržat ću Štimca, jer je sposoban uspješno voditi HNS. Podržao bih i Šukera, kada bi on bio kandidat, jer Vlatko Marković doista ne zaslužuje novu šansu – kazao je Blažević u telefonskom razgovoru.

Što zamjerate Markoviću?

– Najprije, već je 12 godina na čelu Saveza, što je ipak previše. Ma ni da je "Dreistein" ne bi mogao dobro odraditi još jedan mandat! Zamjeram mu što je posve zanemario domaće ligaško natjecanje, te se samo "kitio" uspjesima reprezentacije. Nije normalno da domaći nogomet potresaju tolike afere, a predsjednik Saveza nema nikakvu odgovornost.

Zamjerate mu gubitak domaćinstva EP-a 2012.?

– Ne, za to nije kriv. On je samo živio u zabludi i naivno vjerovao praznim obećanjima.

Štimčeva velika prepreka na putu prema Kući nogometa bit Markovićev zaštitnik Mamić?

– Želi li Igor odmah na čelo HNS-a, on će to i ostvariti, čak ga ni Mamićev utjecaj neće moći zaustaviti. Zato što sam primijetio da mediji stvaraju klimu protiv Vlatka i guraju Igora. Vi ste već pripremili javnost za promjene.

Markovićev grijeh je i neuspješan izbornik?

– Ne, Bilić je odličan izbornik! Nažalost, mi smo skloni prebrzo zaboraviti ono najvitalnije što je Slaven napravio, a to je smjena generacija. Najvažnije je da mu igrači i dalje vjeruju, vole ga, a kad je tako, može se očekivati i da rezultati neće izostati.

Koplja se lome oko igranja reprezentacije u Splitu?

– Najprije, nikada nisam prihvaćao tezu kao od babe vračare, "mi tamo ne pobjeđujemo pa nećemo u Split". Tko u to vjeruje, ne vjeruje u Boga! Naravno da je reprezentaciji prikladnije igrati u Splitu, jer se tako Hrvatska predstavlja svijetu u boljem svjetlu nego u Zagrebu. Gosti, kad vide maksimirski stadion, osjećaju se kao da su došli u 1945.! Na stranu to što je zagrebačka publika gospodska, to je tradicija koju nitko ne može osporiti.

Boysi ne mogu ništa

Na tribinama više nema BBB-a?

– Vjerojatno su već shvatili da Mamiću ne mogu ništa. Žao mi je, međutim, što zagrebačka publika nije jedinstvena – zaključio je Ćiro.

Komentara 31

DU
Deleted user
21:44 28.09.2010.

Ma koga briga što ti misliš starkejo trći i dallje posvijetu i uzimaj lovu to je jedino u što ti vjeruješ.Nemoj još i potpirivat vatru koja dosta gori.Ionako je tebi samo važna lova i malo medijske pompe.

OB
-obrisani-
07:13 29.09.2010.

Ćiro: Štimac će biti šef, ja ču ponovo preuzeti HR repku a oni Švicarci, Australci, Bosanci, Njemci, Brazilci i Austrijanci če igrati za svoje domače reprezentacije i neče imitirati neke balkance u kockastim dresovima..

BK
bez_komentara_2
21:37 28.09.2010.

Bolje četnika za predsjednika HNS-a,nego Štimca koji priča o Markoviću i biooligiji,a isto će i on napraviti kao i ovaj leš Marković,ostati će koliko može! Davor Šuker ili Zvonimir Boban za predsjednika HNS-a,a ne ovo go*no Štimac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije