Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanja U Sarajevu

Ćiro se oprostio od BiH, Džeko mu zahvalio za sve učinjeno

'nezavisne6'
Foto: 'Photoshop'
1/4
17.12.2009.
u 15:38

Najbolji sportaš je Edin Džeko, sportašica Larisa Cerić, trener Ćiro Blažević, ekipa nogometna reprezentacija BiH.

- Žao mi je što nisam u mogućnosti biti na ovoj prestižnoj manifestaciji, a razlog su klupske obveze. Svi znate u kakvoj se situaciji nalazi Wolfsburg i nadam se da ćemo brzo izići iz rezultatske krize, videolinkom iz Wolfsburga poručio je najbolji sportaš BiH po uzboru Nezavisnih novina I BHRT-a Edin Džeko dok je nagradu primala njegova sestra Merima.

Reprezentativni uspjeh

- Želio bih zahvaliti svojim roditeljima i sestri koji su mi velika podrška. Oni su najzaslužniji za sve ovo što sam napravio. Uz sva dosadašnja priznanja i nagrade koje sam dobio ovo je mi je najdraže. Dok sam bio mlađi gledao sam ovu manifestaciju sanjajući da ću biti jedan od pobjednika. Zadovoljstvo mi je što je ovako značajna nagrada za ovu godinu pripala upravo meni. Ovakva priznanja daju snagu i motivaciju svakom sportašu da nastavi s još većom željom za uspjesima. Iako je ova godina bila prepuna uspjeha ostaje žal za stvarima koje nisam uspio napraviti. Prije svega mislim na to da se nismo kvalificirali na svjetsko prvenstvo, kao i na ispadanje Wolfsburga iz Lčige prvaka. Ipak bilo je dosta stvari na koje sam ponosan. Osvojili smo njemačko prvenstvo, a reprezentacija je ubilježila dobar nastup u kvalifikacijama, govorio je Džeko a za to vrijeme u dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn najboljem treneru u BiH po izboru Nezavisnih novina I BHRT-a Miroslavu Blaževiću s lica nije silazio osmjeh zadovoljstva. A na kraju Džekinog obraćanja trener svih trenera nije mogao sakriti suze.

- Izrazio bih veliku zahvalnost, sada već bivšem izborniku, Miroslavu Ćiri Blaževiću, jer ćemo se svi dugo sjećati ove godine, iako nismo odišli na Svjetsko prvenstvo, i još jednom bi mu poželio sve najbolje, kazao je Džeko, dirnivši svog bivšeg izbornika.

- Jedan novinar koji piše govore političarima napisao je i meni, kada sam ga pročitao zaplakao sam, pa sam ga bacio da ga ne čitam vama da ni vi ne zaplačete. Hvala svima na velikoj podršci za vrijeme moga, nažalost, kratkog boravka u BiH. Sve što je lijepo kratko traje... Stvorili smo respektabilnu reprezentaciju, čija je perspektiva zajamčena, bez obzira tko bude imao tu sreću da je vodi, kazao je Blažević, koji je primio I nagradu u ime nogometne reprezentacije, najbolje sportske momčadi u BiH.

Najbolja sportašica u BiH je judo reprezentativka BiH Larisa Cerić.

- Počašćena sam jer sam ove godine ponijela nagradu za najbolju sportašicu naše zemlje. Svakom sportašu je velika čast kada se na pravi način vrednuju njegovi rezultati. Ovo će mi biti veliki podstrek i nadam se da ću opravdagti očekivanja sportske javnosti u BiH, kazala je Larisa Cerić.

Nagrada za Fair play dodijeljena je svim navijačima i navijačkim skupinama u BiH koje su u 2009. godini svojim navijanjem i ponašanjem na sportskim tribinama podržale fair-play na sportskim terenima.

Nagrada sjedećoj odbojci

Irma Balijagić-Adler njabolja bh. boksačica dobila je priznanje za razvoj sporta – sportska ličnost godine. Ove godine obranila je titulu svjetske prvakinje.

Nagrada za razvoj sporta – sportska gesta godine pripala je Danijelu Šariću vrataru Barcelone, koji je prihvatio poziv rukometnog izbornika BiH Vojislava Rađe i pojačao reprezentaciju. Sabahudin Delalić kapetan reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci proglašen je najboljim sportašem za invalide. Na EP-u gdje je BiH uzela još jedno zlato, on je proglašen najboljim tehničarem, najbolja ekipa u sportu za invalide je sjedeća odbojka jer su se njeni članovi još jednom, šesti put, okitili naslovom prvaka.

 Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Ivici Bačiću, predsjedniku Vaterpolo kluba Neum i jednom od zagovornika osnivanja vaterpolo saveza, a on je i jedan od najzaslužnijih za razvoj vaterpola u BiH. Priznanje za životno djelo dobio je Radoslav Savić, dugogodišnji košarkaški djelatnik, kao i Josip Katalinski, bivši nogometaš Željezničara i reprezentacije Jugoslavije. Četvrto prizanje otišlo je u ruke Muhameda Latifagića, čovjeka koji je život posvetio atletici. Posebna nagrada za razvoj sporta posthumno je dodijeljena Milošu Mrdiću, reprezentativcu BiH u džudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije