Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAG - CIB 0:2

Ćiro i Zagreb novim porazom ispali iz prve lige!

Zagreb - Cibalia
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
10.05.2013.
u 21:49

- Ako je netko kriv onda sam to ja. Bio sam do sada poznat po tome da mogu podići moral svih momčadi u kojima sam radio ali ovaj put nisam uspio - istaknuo je Ćiro.

Nogometaši Zagreba izgubili su u 31. kolu Prve HNL od Cibalije (0:2) i napravili još jedan korak bliže drugoj ligi. S druge strane Cibalia je napravila pravi posao i pobjeda bi im u konačnici mogla značiti ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. U prvo poluvrijeme obje momčadi ušle su poprilično oprezno. Jasno je bilo da je veliki ulog u igri. U skladu s tim najviše se igralo u sredini terena. Iako, u prvih pola sata Cibalia je imala blagu dominaciju. Pjesnici nikako nisu uspijevali pronaći pravi ritam. Pribjegao je Ćiro novim taktičkim zamislima, no sve je poremetila rana ozljeda Dina Štigleca koji je zbog ozljede zamijenjen u 29. minuti.

 Bojka ima boljke, ali uspio

 Imao je i gostujući trener Bojka problema. Također zbog ozljede zamijenjen ne Mazalović u 21. minuti. Ipak, u 29. minuti gosti su zaprijetili preko Tomislava Pavličića čiji udarac je s 15-tak metara obranio mladi Livaković.

 S druge strane, Zagreb je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 32. minuti udarcem Damira Šovšića s dvadesetak metara. Gostujući vratar Matković taj udarac je ukrotio.

 Bezidejna igra obje strane

 No, s obzirom da je to bila utakmica od presudne važnosti za obje momčadi dojam je da niti pristup nije bio pravi u prvom dijelu. I drugi dio nastavljen je u sličnom ritmu. Obje momčadi bile su bez prave ideje. Odmah je Ćiro u vezni red ubacio Ćurjurića. Ideja je bila jasna, igračem njegovih karakteristika dobiti na agresivnosti i brzini protoka lopte. No, učinak je opet bio slab. Glavne okosnice Ćirine momčadi bile su indisponirane. S druge strane, Cibalia je postajala sve pokretljivija. Njihova transformacija bila je puno brža od Zagrebove.

 I onda je Ćiro bacio sve karte na napad. Potez utakmice bio je onaj Ante Mitrovića u 66. minuti kada je s desnom nogom prebacio loptu na lijevu i otprve potegao. Cibalijin vratar paraboličnu loptu jedva je izbacio u korner. I onda je Kolinger u 16-ercu srušio Pavličića, a s bijele točke je u 75. minuti poentirao Vitaić. Pet minuta kasnije konačan omjer postavio je Terzić nakon što je Filipović probio po desnoj strani.

Ćiro: Ja sam kriv, ne igrači niti predsjednik Medić

Štrecnulo je Ćiru pitanje o uvredama s tribina.

- Čuo sam kad su vikali: Ćiro, penzija! Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. Čuo sam ja i povike: 'Mediću odlazi'. To je jedna mala grupica ljudi, koja u revoltu ima pravo kazati istinu. Ali predsjednik je sve napravio da mi ne dođemo u ovu situaciju. Osigurao je sve što ambiciozna momčad mora imati. Ako je netko kriv onda sam to ja. Bio sam do sada poznat po tome da mogu podići moral svih momčadi u kojima sam radio ali ovaj put nisam uspio - istaknuo je Ćiro.

Je li ova Zagrebova momčad najlošija u ligi?

- Ne. Nespretno bi bilo da uspoređujem od koga smo bolji. Sve bi drugačije bilo da smo pobijedili u Osijeku i Zaprešiću. Samo jedan pogodak da smo zabili sve bi otišlo u drugom smjeru. S Mitrovićem smo dobili novi elan, ali onda nas je presjekao jedanaesterac.

Na pitanje hoće li voditi Zagreb u Drugoj ligi Ćiro je zastao nekoliko sekundi:

- Ne vjerujem, ne znam... Osjećam stravičnu tugu. Ne zam što se to može još dogoditi da ostanemo u ligi - zaključio je Ćiro.

Istra bolja od Rijeke

Istra je s 1:0 svladala Rijeku i tako joj zakomplicirala borbu za Europu. Jedini gol je zabio Hadžić prekrasnim udarcem u 86. minuti. Opalio je s vrha šesnasterca, a lopta se od grede odbila u gol.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije