Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrea Petkovic poručila:

Čini se da je najveći Đokovićev protivnik - Goran Ivanišević

Australian Open
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/5
30.01.2023.
u 22:22

Goran Ivanišević je od 2019. godine trener Novaka Đokovića. Goranu je to bio sedmi trenerski trofej na Grand Slam turnirima s Đokovićem, a još jedan ima i s Čilićem.

Novak Đoković proteklog je vikenda uvjerljivo osvojio Australian Open nakon što je u finalu s 3:0 u setovima svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa. Đokoviću je to rekordni 10. naslov Australian Opena, te 22. grand-slam titula, čime se izjednačio s Rafom Nadalom.Također, Đoković se u ponedjeljak vraća na prvo mjesto ATP ljestvice.

Đoković je u Melbourneu slavio 2008., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016., 2019., 2020., 2021. Nakon prošlogodišnje deportacije zadržao je niz neporaženosti na terenima Melbourne Parka. Taj niz sada iznosi rekordnih 28 mečeva, a zadnji put je izgubio u četvrtom kolu 2018. kada ga je svladao Južnokorejac Hyeon Chung. Uz deset naslova na Australian Openu, Đoković ima i sedam naslova u Wimbledonu, tri na US Openu i dva na Roland Garrosu.

Srpska zvijezda i prošlogodišnji pobjednik Nadal imaju dva naslova ispred Švicarca Rogera Federera na vječnoj listi Grand Slam naslova. Slijedi Amerikanac Pete Sampras po broju Grand Slam uspjeha s 14 naslova.

A njegov uspjeh komentirala je Andrea Petkovic, bivša njemačka tenisačica rođena u Tuzli. 

"Ponekad se čini da je njegov najveći protivnik... Goran (Ivanišević op.a.). Što vi mislite?", napisala je Petkovic te dodala:

"Boris Becker nedavno mi je rekao nešto vrlo zanimljivo: 'Novak je kao voda, nikad ga ne možeš uhvatiti'. Fascinantno je gledati kroz godine. Da, očito je psihički jak, fizički spreman itd, itd... Ali to sposobnost prilagodbe čini ga gotovo nepobjedivim, jer kao protivnik nikad ne znaš kakav će biti druge strane mreže u određenom kojem trenutku."

Inače, Goran Ivanišević je od 2019. godine trener Novaka Đokovića. A Goranu je to bio sedmi trenerski trofej na Grand Slam turnirima s Đokovićem, a još jedan ima i s Čilićem.

Komentara 4

Avatar Tombstone
Tombstone
03:10 31.01.2023.

Tko je anderja Petkovic????

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
11:55 31.01.2023.

Posrbljena bosanka s njemačkom putovnicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije