Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NA VRHU

Čilića su osporavali, a on nam je donio naslov svjetskih prvaka

Marin Čilić Francuska Hrvatska Davis kup
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
25.11.2018.
u 17:34

Čilić je napravio velike stvari sve i da nikad više nikad ne uzme reket u ruke. I zbog toga zaslužuje poštovanje.

Kako je samo Marin Čilić odigrao meč za drugi naslov Hrvatske u Davis Cupu... Samouvjeren i odlučan, naš najbolji tenisač uvjerljivo je slavio protiv Francuza Lucasa Pouillea sa 7:6, 6:3 9 6:3. Marin pri tom protivniku nije dozvolio ni jednu priliku za break-loptu što dovoljno govori o njegovoj igri.

Još dok su igrači izlazili na teren, na Čilićevom licu vidjela se odlučnost da riješi ovaj dvoboj i ne dozvoli da se finale igra na pet mečeva. Već u tom trenutku bilo je jasno da će Pouilleu danas biti vrlo teško. Čilić je odigrao sjajan meč, a nakon što je Hrvatska osvojila naslov predvodio je slavlje u svlačionici.

- Ovo je strašno, svjetski smo prvaci. Slavit će se do dugo u noć - rekao je naš najbolji tenisač.

Ovom je pobjedom Čilić sjajno odgovorio kritičarima koji su ga pratili praktički kroz čitavu karijeru. Tvrdili su da nije rođeni pobjednik, da je mlak, spominjao se njegov poraz od Del Potra protiv Argentine... No, Marin je kad nam je najviše trebalo bio sjajan. Nije bilo nimalo lako pred 25 tisuća ljudi, ali je uzeo reket i otpuhao protivnika s terena.

Drugi je to naslov Hrvatske u povijesti po čemu s Rusijom dijelimo deveto mjesto na ljestvici najuspješnijih zemalja u povijesti. Osim toga, ostat ćemo upamćeni kao posljednja država koja je osvojila ovo natjecanje jer Davis Cup od iduće godine ide u povijesti.

I zato svaka čast Čiliću. Čovjek je sedmi tenisač svijeta (bio je i treći), osvojio je US Open, igrao finale Australije i Wimbledona i sada nam donio naslov u Davis Cupu. Napravio je velike stvari sve i da nikad više nikad ne uzme reket u ruke. I zbog toga zaslužuje poštovanje.

>> Pogledajte slavlje u svlačionici Hrvatske

Komentara 3

Avatar southman
southman
18:14 25.11.2018.

Ma Čilićeva karijera je sjajna, ali prema talentu da mu je glava bila kao danas bila bi i puno veća !

DU
Deleted user
20:46 25.11.2018.

Nacijo pa nećemo sad da kmečimo, čestitajmo komšijama,pa imali smo učesnicu finala Dejvis kupa prelepu Marijanu 😜👄💋🔎

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
18:24 25.11.2018.

Sestre i braćo, drugarice i drugovi, sretan vam Dan pobjede nad fašiz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije