Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS PARIZ Čilić bolji od Španjolca Granollersa sa 6:4, 7:6

Čilić vjerojatno na Federera, Ljubo ispao

cile3-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 13:00

Marin Čilić uspio je izboriti treće kolo ATP turnira iz serije Masters u Parizu nakon što je pobijedio Španjolca Marcela Granollersa sa 6:4, 7:6 nakon sat i 35 minuta igre. Za četvrtfinale će igrati protiv boljeg iz susreta između Robina Soderlinga i Rogera Federera. @linkbox@

Marin je dobro otvorio meč. Do prve break-lopte došao je već na Španjolčevu prvom servis-gemu, ali ju nije uspio iskoristiti. Ipak, kad je bilo 1:1 Granollers nije uspio zadržati svoj servis i Čilić je stekao početnu prednost.

Prvi je Marinov servis bio loš, bio je tek 48 posto, a Španjolac je to najbolje iskoristio kod rezultata 3:2 za Marina i vratio break.

Kvaliteta je ipak bila na Čilićevoj strani, što je jako dobro iskoristio u devetom gemu kada je napravio novi break. Na servisu za prvi set nije bilo problema, bez izgubljenog poena osigurao je hrvatski tenisač 6:4.

Čilić ispao u parovima


Marin Čilić i Bjelorus Max Mirnyi poraženi su na startu turnira od britansko-češke kombinacije Jamie Murray i Pavel Vizner sa 2-1. Nakon što su glatko izgubili prvi set sa 6-2 uz dva gubitka servisa, Čilić i Mirnyi osvojili su sljedeći set u tie-breaku ali su odlučujući set izgubili sa 10-8 u poenima te se tako oprostili od turnira. (tot)

U drugom setu Čilić i Granollers držali su čvrsto svoj servis sve do 13. igre. Tek je jednu break-priliku imao hrvatski tenisač, ali ju nije iskoristio.

Odlučujuću igru Marin je započeo oduzimanjem servisa Španjolcu. Granollers se uspio tek nakratko vratiti u igru, ali više od toga nije mogao. Marin je rutinirano došao do 7:2 i trećeg kola pariškog turnira.

Osim trećeg kola, ova je pobjeda Čiliću osigurala i titulu najbolje rangiranog hrvatskog igrača u 2008. godini. Nakon ranog ispadanja Ive Karlovića na istom turniru takvo što se i moglo očekivati, jer Čilić posljednjih mjeseci doista igra na visokoj razini i zasluženo će sezonu završiti kao najbolji Hrvat.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije