Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Čilić srušio Seppija, ali Italija ipak slavi!

'Marin Cilic of Croatia serves to Rajeev Ram of the U.S. during their men\'s singles match at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 17, 2013. REUTERS/Damir Sagolj (AUSTRALIA  - Ta
'DAMIR SAGOLJ'
03.02.2013.
u 17:15

Čilić je uspio u Torinu anulirati talijansku prednost, ali je Dodig izgubio ključni meč. Osvojo je prvi gem 6:4, ali zatim propustio slaviti iako je za to imao prilika. Izgubio je preostala tri seta sa 4:6.

U prvom kolu Svjetske skupine Davisova kupa hrvatski su tenisači u Torinu poraženi od talijanskih s 2:3, pa će u rujnu razigravati za ostanak u najkvalitetnijem razredu. Pobjednik je odlučen u petom susretu u kojem je Ivan Dodig poražen od Fabija Fogninija sa 6:4, 4:6, 4:6, 4:6. Naš je tenisač odlično otvorio susret, dobio prvi set i u drugom poveo s 2:1 i imao dvije break-lopte za 3:1, ali ih nije iskoristio. Kazna je stigla već u sljedećem gemu, Fognini je oduzeo servis našem tenisaču, u nastavku se rastrčao po terenu i odveo Italiju u četvrtfinale. Dodigu je pak to bio šesti poraz u jednako toliko "živih" mečeva za hrvatsku reprezentaciju. 

Prije toga je Marin Čilić u dvoboju prvih reketa sa 6:3, 6:3, 7:5 nadjačao Andreasa Seppija. Naš najbolji tenisač odigrao je gotovo perfektno i bio je to možda i njegov najbolji meč u Davisovu kupu. Iz ritma ga nije izbacio niti izgubljeni servis u sedmoj igri trećeg seta. Marin je brzo uspostavio ravnotežu a potom je u 12. igri došao do 40:0 na Seppijev servis. Tri meč-lopte je nešto što nedjeljni Čilić nije mogao propustiti, iskoristio je već prvu i nakon dva sata i 32 minute igre donio Hrvatskoj izjednačenje na 2:2.

- Na igralištu sam imao jako dobar osjećaj. Ovo mi je bio vjerojatno najbolji meč u sezoni, tim prije što je bio vrlo važan i što nije bilo lako vratiti se nakon poraza u paru. Osjećao sam pritisak, ali bio sam pozitivan i opušten i to je najveća pobjeda - kazao je Čilić. 

Naši su tenisači željeli pobjedom čestitati 34. rođendan izborniku Željku Krajanu, ali, eto, nisu uspjeli.

- Razočarani smo jako, ali dečki su dali sve od sebe. Marin je odigrao odličan meč i nije Seppiju dao nikakvu priliku. Ivanov meč je bio otvoren, dao je sve od sebe, ali imam dojam da se na kraju kod njega osjetio umor. A Fogninija su očito čuvali za nedjelju. Na kraju su Ivanu malo otkazale noge, što se moglo i očekivati. No, mi sebi nismo mogli dopustiti luksuz da izostavimo Čilića i Dodiga iz subotnjeg susreta parova - napomenuo je Krajan.

Ako nam to može poslužiti kao utjeha, u rujanskim kvalifikacijama vjerojatno ćemo biti nositelji te ćemo tako izbjeći nekoga od najjačih suparnika.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije