Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio dugove Berdychu

Čilić se u Monte Carlu osjeća kao kod kuće, tamo ima prijavljeno prebivalište i često trenira

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.04.2017.
u 23:06

Uoči turnira odradio je, kaže, iznimno kvalitetne pripreme sa svojim trenerima Björkmanom i Cinkušem, nastupio na dobrotvornoj ekshibiciji i osjeća se jako dobro.

To je već bio Marin Čilić kakvoga priželjkujemo. Marin koji je “grizao” za svaki poen, koji je suvereno vladao terenom i s mnogo samopouzdanja rješavao “probleme” koje donosi svaki meč. Sa 6:2, 7:6 (0) pobijedio je Čeha Tomaša Berdycha (12. tenisača svijeta) i ušao u četvrtfinale prvog zemljanoga ATP Masters 1000 turnira sezone u Monte Carlu, nagradnog fonda od čak 4,6 milijuna eura.

Propustio meč-loptu

Mogao je Međugorac dvoboj okončati i ranije, kod 5:4 u drugom setu servirao je za meč. No nikako nije uspijevao spojiti dva prva servisa pa je propustio i meč-loptu, ali sve mu se to vratilo u 13. igri kada je Čeha, kojega sada vodi Goran Ivanišević, bivši Marinov trener, ostavio na ništici te nakon dva sata igre slavodobitno podignuo ruke u zrak.

Čilić je tako izjednačio omjer u međusobnim dvobojima na 6-6, ali u posljednjih pet mečeva ima veliku prednost – vodi s 4-1 u pobjedama. Također je uzvratio Berdychu za poraz u njihovu jedinom prijašnjem dvoboju u Monte Carlu – 2012. godine Čeh je pobijedio sa 7:6 (3), 6:1.

Iako je ukupno u karijeri Čilić bio uspješniji na betonu (66,4 posto pobjeda) i na travi (67,6), nego na zemlji (59,7), nema razloga da on na toj podlozi ne bude jednako ambiciozan. Osvojio je turnir u Umagu 2012., lani je u Monaku igrao četvrtfinale (poraz od Novaka Đokovića), tri je puta stizao do osmine finala Roland Garrosa, ali ono što bi mu trebalo donositi najviše samopouzdanja njegov je trijumf u juniorskoj konkurenciji Otvorenog prvenstva Francuske 2005. godine, trenutak koji će jamačno pamtiti cijeli život.

I tako će se Marin, bez izgubljenog seta u Kneževini ove godine, za svoj drugi ovosezonski polufinale boriti sa Španjolcem Albertom Ramosom-Vinolasom, 24. igračem svijeta, koji je iznenađujuće izbacio prvog tenisača svijeta Andyja Murraya s 2:6, 6:2, 7:5, iako je Škot u odlučujućem setu poveo s 4:0 u gemovima.

Protiv Ramosa bolji i na zemlji

Zna se koliko su Španjolci jaki na zemlji, ali Čilić protiv Ramosa-Vinolasa ima učinak od 3-1 u pobjedama, a dobio je i njihov jedini dvoboj na zemlji 2012. u Hamburgu (6:4, 7:6 (5)). Pa, dakle, nije bez izgleda...

Zasad je naš prvi reket osigurao novčanu nagradu od 102.900 eura te 180 ATP bodova koji ga trenutačno u poretku “uživo” vode s osmog mjesta na poziciju više. Najbolji Čilićev plasman je šesto mjesto (iz studenoga 2016.), a kako u Kneževini ne nastupaju Kei Nishikori i Miloš Raonić, Marinu je otvoren put do petog mjesta, odmah iza Rogera Federera.

Razumljivo je da se Čilić u Monte Carlu osjeća kao kod kuće jer ima ondje prijavljeno prebivalište i često trenira. Uoči turnira odradio je, kaže, iznimno kvalitetne pripreme sa svojim trenerima Björkmanom i Cinkušem, nastupio na dobrotvornoj ekshibiciji i osjeća se jako dobro. 

Komentara 3

DU
Deleted user
09:43 21.04.2017.

Naravno da se u Monte Carlu osjeća kao kod kuće; ovdje ka samo kritiziramo, hahaha ;)

PE
peugeot
00:12 21.04.2017.

@Dinamo BBB - Ne placa se porez u Monaku. A ako od Cilica ocekujes da ti neka "kinta" padne u hrvatsku "socijalu" za tebe nema ti druge nego da umjesto gledanja u nebo "pljunes u sake i zavrnes rukave". Eto moj 'domoljube'.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
00:03 21.04.2017.

A , gdje taj domoljub plaća porez ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije