Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Čilić protiv Murrayja pao bez ispaljenog metka

marin čilić (1)
Reuters/Pixsell
03.07.2012.
u 14:16

Marin Čilić poražen je u osmini finala londonskog Grand Slama od Andyja Murrayja 5:7, 2:6, 3:6

Marin Čilić nije uspio preokrenuti dvoboj protiv četvrtog tenisača svijeta Andyja Murraya ni u jučerašnjem nastavku. Do prekida zbog kiše u ponedjeljak Britanac je poveo sa 7:5, 3:1 i 40:0, a u utorak je završilo sa 7:5, 6:2, 6:3. Ukupno se igralo dva sata i deset minuta.

Što se meč više bližio kraju, bilo je to jasnije da pomalo umorni Čilić ne pronalazi odgovor na Murrayevu agresivnu igru. Naš je tenisač pogodio samo četiri asa (Murray 16), a učinkovitost njegova drugog servisa iznosila je samo 34 posto (Murray 71 posto).

Britanac sad vodi sa 6-1

Unatoč svemu, Čilić je imao čak osam prilika za oduzimanje suparnikova servisa, a iskoristio je samo jednu, onu na početku susreta. U trećem je setu imao četiri prilike za break, ali nije realizirao niti jednu jer je Murray u ključnim trenucima izvlačio najbolje servise. Britanac je tako postigao i šestu pobjedu u međusobnim susretima s Čilićem, uza samo jedan poraz. Prekinuo je Marinov sjajan niz od 11 pobjeda na travi, a za ulazak u polufinale Wimbledona borit će se protiv Španjolca Davida Ferrera. Ostali četvrtfinalni parovi su: Đoković - F. Mayer, Federer - Južnji i Kohlschreiber - Tsonga ili Fish.

Hrvati u deset mečeva

Utorak je inače trebao biti još jedan hrvatski dan u Wimbledonu. Prema dnevnom rasporedu, Hrvati su trebali nastupiti u čak deset mečeva u seniorskoj, veteranskoj i juniorskoj konkurenciji. No, većina tih mečeva, osim Čilićeva, nije odigrana zbog kiše koja je i jučer obilno lijevala u britanskoj metropoli. No svoj su meč uspjeli dovršiti Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo u osmini finala turnira parova. Nakon dva prekida, pobijedili su Indijca Paesa i Čeha Štepaneka sa 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (2), 8:6. Dodig postaje sve opasniji u paru, pa će u kombinaciji s Čilićem biti naš veliki adut na olimpijskom turniru, koji se također igra na wimbledonskoj travi.

Rezultati - tenisači, osmina finala: F. Mayer - Gasquet 6:3, 6:1, 3:6, 6:2, Ferrer - Del Potro 6:3, 6:2, 6:3, Kohlschreiber - Baker 6:1, 7:6 (4), 6:3; tenisačice, četvrtfinale: S. Williams - Kvitova 6:3, 7:5.

Ključne riječi

Komentara 2

PI
pistaljka
16:03 03.07.2012.

Marin bi ubuduće trebao voditi računa o tome gdje jede i što pije za vrijeme natjecanja, a pogotovo kada nastupa u Britaniji. Nažalost, danas sport više nije sport, nego još jedno od tisuću drugih sredstava kontrole pojedinaca i većine stanovništva svijeta. Naivne i bezglave današnji svjetski banditi varaju u beskonačnost! Marin je bio neprepoznatljiv u igri protiv Škota, kao da je bio u uspavanom stanju. Šteta velika!

QW
qwerty
17:14 03.07.2012.

Hvala Bogu i MBB! Stjerali su naše domace talente u mišju rupu a ove kreature nas sramote po cijelom svijetu za naše novce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije