Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB ROLAND GARROSA

Čilić protiv Mella, Ljubičić na Lua

Marin Čilić
Reuters
21.05.2010.
u 13:12

Hrvatski tenisači saznali su imena svojih protivnika na drugom ovosezonskom Grand Slam turniru Roland Garrosu.

U glavnom ždrijebu u muškoj konkurenciji zasad Hrvatska ima dva predstavnika, Marina Čilića i Ivana Ljubičića, a taj bi se broj mogao povećati pobijedili li Antonio Veić u trećem kolu kvalifikacija (danas) Brazilca Thiaga Alvesa, petog nositelja i 108. tenisača ATP ljestvice.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (12. na ATP ljestvici) postavljen je za 10. nositelja, a u 1. kolu će njegov protivnik biti Brazilac Ricardo Mello (91. igrač svijeta) s kojim dosad nije igrao. Ukoliko pobijedi Mella, Čilić će u 2. kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između Rusa Dimitrija Tursunova i Španjolca Daniela Gimena-Travera.

Ivan Ljubičić (16. igrač svijeta) postavljen je za 14. nositelja, a protivnik u 1. kolu bit će mu Tajvanac Yen-Hsun Lu (79. igrač svijeta), također protivnik s kojim dosad nije igrao. Ako preskoči prvu prepreku, Ljubo će na pobjednika dvoboja između Nijemca Michaela Berrera i Amerikanca Mardyja Fisha, a moguć protivnik u osmini finala mu je Rafael Nadal, četverostruki pobjednik French Opena.

Branitelj prošlogodišnjeg naslova je najbolji tenisač današnjice Roger Federer i njegov je protivnik u 1. kolu Australac Peter Luczak. Federer je u istom dijelu ždrijeba kao i Čilić i njihov je susret moguć u četvrtfinalu.

U istom dijelu ždrijeba je i prošlogodišnji finalist, Šveđanin Robin Söderling, koji bi se mogao s Čilićem boriti u osmini finala doguraju li obojica do te faze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije