Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS

Čilić protiv Federera: Marin jednostavno nema taktiku da pobjeđuje top igrače

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.11.2017.
u 12:41

Susret s Rogerom Federerom bit će tek za statistiku koja je debelo na strani švicarskog tenisača.

Marin Čilić danas se oprašta od Londona i završnog Masters turnira. Susret s Rogerom Federerom bit će tek za statistiku koja je debelo na strani švicarskog tenisača. Federer je pobjedama nad Zverevom i Sockom osvojio prvo mjesto u skupini, no ne pomišlja da će protiv Čilića ići lagano.

– Naprotiv. Igrat ću rasterećeno jer sam osigurao prvo mjesto. A kad igram opušteno, onda sam još bolji – istaknuo je Federer.

Bit će to njihov deveti međusobni susret. Čilić je dobio samo jedan, na US openu 2014. godine. Zanimljivo je kako Čilić ima prilično negativan skor s igračima koji su među prvih deset na ATP ljestvici. Najgore stoji protiv Stana Wawrinke – dvije pobjede i 12 poraza. Protiv Nadala ima 1:5, Zvereva 1:3, Thiema 0:1, Goffina 2:3, Socka 0:3, a jedino je pozitivan u susretima protiv Dimitrova (3:1) i Carrena Buste (1:0). Još kada se ovome doda da protiv Novaka Đokovića, koji se tenisu vraća sljedeće sezone, Čilić ima 1:14, prilično je jasno da naš tenisač jednostavno nema taktiku kako pobjeđivati najbolje. U redu, uspjelo mu je osvojiti US Open, ali da bi ostao na tom nivou, morao bi svake godine igrati barem jedan Grand Slam finale, morao bi barem svake godine osvojiti tri do četiri turnira. A to mu baš ne uspijeva...

Marin Čilić
1/9

Nakon poraza od Zvereva i Socka priznao je da je već umoran. A u oba meča imao je veliku priliku pobijediti. I protiv Zvereva i Socka imao je break u trećem, odlučujućem setu. Oba puta dopustio je suparnicima da preokrenu i pobijede. Izgubi li danas od Federera, statistika će mu na završnim Masters turnirima u Londonu biti doista poražavajuća. Za sada ima sedam poraza i samo jednu pobjedu. Na prethodna dva Mastersa, 2014. i 2016., bio je posljednji u skupini, a ista sudbina dočekala ga je i ove godine. I dok će Federer i Čilić odigrati ekshibicijski dvoboj, Zverev i Sock odlučit će o putniku u polufinale. Pobjednik tog dvoboja zauzet će drugu poziciju.

U prvom susretu skupine Pete Sampras bugarski tenisač Grigor Dimitrov pobijedio je Belgijanca Davida Goffina sa 6:0, 6:2. Ovom pobjedom Dimitrov je osvojio prvo mjesto u skupini i u polufinalu će igrati s boljim iz današnjeg susreta Socka i Zvereva. Goffin još ima teorijsku priliku da izbori polufinale.

Komentara 5

HI
highfly
13:53 16.11.2017.

Marin nema glavu, puca pod pritiskom, nema to veze s taktikom, za taktiku imaš trenera

QQ
qqq
13:15 16.11.2017.

Ćilkan je vrhunski igrač bez sumnje, ali fali mu malo sportske drskosti i maštovitosti da bi češće pobjeđivao najbolje. Sve što je dosada napravio je vrhunski rezultat i može biti ponosan.

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
13:05 16.11.2017.

Idemo Marine, ajde rodna Bosno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije