Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDVA DO 3. KOLA

Čilić: Pobijedio sam jer sam iskusniji

Bernard Tomić
Reuters
20.01.2010.
u 17:37

Najbolji hrvatski reket Marin Čilić je nakon iscrpljujućeg meča i pobjede nad Bernardom Tomicem u 2. kolu Australian Opena odao priznanje 17-godišnjem Australcu.

Nakon skoro četiri sata borbe Čilić je slomio otpor B. Tomica i na kraju je pobijedio 6:7(6), 6:3, 4:6, 6:2, 6:4 u meču koji je završio u dva sata ujutro po lokalnom vremenu.

- Osjećam se jako umorno. Igrali smo duge izmjene od samog početka meča. Posljednji je set bio fizička borba, a pobijedio sam jer imam više mečeva iza sebe od njega - rekao je Čilić koji se protiv Tomica u dva navrata imao set zaostatka, a u petom odlučujućem je uspio spasiti tri break lopte prije nego li je sam uzeo servis protivniku u devetom gemu.

Tomic (289. igrač ATP ljestvice), pobjednik juniorskog izdanja Australian Opena 2008. godine, debitirao je u seniorskom dijelu turnira prošle godine, te je slavljem nad Talijanom Potitom Staraceom  (7:6 1:6 7:6 7:6) postao najmlađi profesionalni tenisač (tada je imao 16 godina) s ostvarenom pobjedom u Australian Openu.

Tomic je prošle godine osvojio juniorski US Open i napredovao je skoro 500 mjesta na ATP ljestvici, ali mu je za ulazak na Australian Openu trebala pozivnica. Čilić smatra da će Tomic uskoro početi i redovito pobjeđivati i u seniorskoj konkurenciji.

- Vrlo je neugodan protivnik. Ima dobar servis i udara puno ravnih lopti. Zna igrati, ne promašuje puno i mislim da će biti jako teško pobijediti - zaključio je 21-godišnji hrvatski tenisač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije