Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Čilić: Ne bih baš rekao da je ovo bio 'normalan dan u uredu'

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
29.05.2017.
u 21:51

Početak godine nije bio najbolji, no na zemlji se dogodio 'klik' i napokon je krenulo. To je odličan temelj za nastavak sezone na travi, no i dalje - kazao je Čilić

Marin Čilić projurio je prvim kolom Roland Garrosa protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, bivšeg igrača iz svjetskog TOP-a 10, a danas tek 225. tenisača svijeta, svladavši ga sa 6:3, 6:3, 6:3.

- Ne bih baš rekao da je ovo bio 'normalan dan u uredu'. Istina, imao sam kontrolu rezultata cijelo vrijeme, no bio vrlo oprezan jer je Gulbis takav igrač koji se u svakom trenutku može vratiti u meč i zakomplicirati stvari. Znam da u zadnje vrijeme nije igrao puno, posljednji je nastup imao još na turniru u Estorilu, no on može i bez mečeva odigrati kvalitetno - rekao je Čilić koji uživa u, kako sam kaže, "svojoj najboljoj sezoni na zemlji".

- Jako sam zadovoljan sezonom na zemlji. Početak godine nije bio najbolji, no na zemlji se dogodio 'klik' i napokon je krenulo. To je odličan temelj za nastavak sezone na travi, no i dalje - kazao je Čilić koji će u drugom kolu igrati protiv 32-godišnjeg Rusa Konstantina Kravčuka, 129. tenisača svijeta, koji je do svoj prve pobjede u karijeri na "grand slam" turnirima stigao u ponedjeljak protiv Argentinca Federica Delbonisa.

- Mislim da smo igrali jednom i to na Futuresu u Zagrebu 2005. kad sam izgubio. Moram priznati da me malo iznenadilo što je pobijedio Delbonisa, to je znak da u tom meču moram biti oprezan. Priprema za meč s Argentincem bila bi sigurno drugačija. Nisam osoba koja voli gledati dalje u ždrijebu, idem korak po korak, no moram priznati da imam dobar ždrijeb. U drugom kolu Kravčuk, a trećem Ferrer ili Young koji nisu u nekoj formi. Imam se pravo nadati odličnom rezultatu u Parizu - zaključio je Čilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije