Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski tenisači uoči susreta s Njemačkom

Čilić: Napokon sam u formi, imam igru za Mayera

Davis Cup (1)
Antonio Bronić/Pixsell
28.02.2011.
u 14:32

Izbornik Prpić zasad ne želi otkriti tko će od Hrvata igrati pojedinačne susrete, no pretpostavlja se da će to biti Ćilić i Dodig

Hrvatska Davis Cup reprezentacija s optimizmom čeka predstojeći susret u 1. kolu Svjetske skupine protiv Njemačke, koji će se od 4. do 6. ožujka održati u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

- Osmi put smo zaredom domaćini u Davisovu kupu. U nedjelju smo odradili prvi trening, zadovoljni smo s podlogom, napravili smo sve da odgovara našim tenisačima. Tko će igrati u pojedinačnim dvobojima, a tko u paru, objavit ću u četvrtak uoči ždrijeba. Posebno raduje činjenica da su Marin Čilić i Ivan Dodig posljednjih tjedana uhvatili formu -  rekao je izbornik Goran Prpić na konferenciji za novinare.

- Osjećam se puno bolje, imam više samopouzdanja nego prije mjesec dana. U Zagrebu sam prije par tjedana izgubio od njihovog drugog igrača Floriana Mayera, no mislim da bih ovog puta mogao imati igru za njega. Meč je posebno važan jer smo trenutačno osmi na rang-listi ITF-a, što znači da imamo status nositelja. Želimo ostati na toj poziciji i zato nam je potrebna pobjeda nad Njemačkom. Očekujem veliku podršku publike i naš uspjeh - rekao je ovom prilikom naš prvi igrač Marin Čilić.

Za našeg drugog igrača u pojedinačnim susretima glavni je kandidat još jedan Međugorčanin, Ivan Dodig koji je u ponedjeljak došao do najboljeg ATP plasmana karijere, 57. mjesta.

- Jako mi je drago što sam ponovo u Zagrebu, u dvorani gdje je za mene sve počelo.Osjećam se odlično, a kao ekipa smo spremni za meč s kvalitetnim suparnikom. Svi smo u boljoj formi nego što smo bili prije nekoliko mjeseci - izjavio je Dodig.

Uvrste li i Prpić i njemački izbornik Patrik Kuhnen svoje najbolje rangirane igrače u petak će Marin Čilić (20. na ATP listi) igrati protiv Floriana Mayera (36.), a Ivan Dodig (57.) protiv Philippa Kohlschreibera (35.). Ždrijebanje će biti u četvrtak u 13 sati u hotelu Westin, a prvi pojedinačni meč je u petak u 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije