Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborio 3. kolo US Opena

Čilić nakon pobjede protiv Stahovskog: Uživam na terenu

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
01.09.2016.
u 07:59

Čilića u borbi za osminu finala čeka veliki dužnik Jack Sock, Amerikanac koji ga je nedavno pobijedio u Davisovom kupu u Portlandu nakon što je Marin imao prednost od dva seta

U svom osmom nastupu na US Openu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po sedmi je put izborio 3. kolo zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad Ukrajincem Sergijem Stahovskim 6:1, 6:2, 6:3 za 99 minuta.

Bio je to peti dvoboj Čilića i Ukrajinca te peta Marinova pobjeda. On, jednostavno, ima pobjednički recept protiv Stahovskija, a on se posebno djelotvornim pokazao na mjestu na kojem je prije dvije godine ostavario najveći uspjeh u karijeri osvajanjem US Opena.

Prva dva seta bili su preslika jedan drugoga. U prvom se Stahovskij nije dugo držao u ravnoteži. Nakon 1:1 Marin je nanizao pet gemova i osvojio prvu dionicu. U drugom setu je Ukrajinac uspio držati korak do 2:2, a onda je opet najbolji hrvatski tenisač ušao u seriju od četiri gema za prednost od dva seta.

Jedino je treći set ponudio nešto više neizvjesnosti i drug 'break-loptu' do koje je Stahovskij stigao pri vodstvu 3:2. No, kad je uspješno riješio taj problem, Čilić je novim nizom od četiri gema zgotovio meč i izborio prolaz u 3. kolo, koje je na US Openu 'promašio' samo jednom, 2010. godine.

- Samopouzdnje mi je jako visoko. Iza mene je sjajno ljeto, dobro igram i postižem odlične rezultate. Uvijek mi je zadovoljstvo igrati ovdje, sjetiti se svega lijepoga što se zbilo prije dvije godine - izjavio je Marin neposredno nakon pobjede nad Stahovskijem do koje je stigao pod budnim okom novog trenera Jonasa Bjorkamana.

- Radili smo na mojoj igri na mreži. Napredujem iz dana u dan, ali trebat će još vremena da to sjedne. Uživam na terenu, to je važno - zaključio je Čilić kojeg u borbi za proboj u osminu finala čeka veliki dužnik Jack Sock, Amerikanac koji ga je nedavno pobijedio u Davisovom kupu u Portlandu nakon što je Marin imao prednost od dva seta.

US Open je idealno mjesto da Čilić uzvrati Socku za taj bolan poraz koji u konačnici nije uspio naštetiti hrvatskoj reprezentaciji, jer su Čilić, Dodig i Ćorić izrežirali veliki povratak nakon izgubljena prva dva meča i preko reprezentacije SAD-a stigli do polufinala Davis Cupa u kojem će za dva tjedna ugostiti Francusku u Zadru.

Komentara 5

KR
krxone
09:14 01.09.2016.

to Marineeeee pokazat ćeš ti svima, a mogla bi ovo biti jedna vrlo plodonosna godina za hrvatski tenis....

BE
bego1
08:37 01.09.2016.

Bravo Marine,samo naprijed

DU
Deleted user
10:59 01.09.2016.

Dobra igra i samopouzdanje! Samo tako nastavi! Nadamo se uspjesnom revansu u trećem kolu! SRETNO MARINE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije