Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Čilić nakon četiri sata borbe do 2. kola, Dodig ekspresno

Marin Čilić (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
28.08.2012.
u 09:08

Unatoč pobjedi nad Australcem bosanskih korijena, Čilić je upisao čak 63 neprisiljene pogreške

Marin Čilić velikim je preokretom izborio drugo kolo US Opena – u pet setova pobijedio je Australca Marinka Matoševića (5:7, 2:6, 6:4, 6:2, 6:4). Čak tri sata i 56 minuta trebalo je Čiliću da svlada igrača koji u sedam pokušaja još nema pobjedu na Grand Slam turnirima.

Nakon što je izgubio prva dva seta, Čilić je u preostala tri Matoševiću dopustio da dođe samo do jedne break prilike.

No, najviše brine to što je Međugorac imao čak šezdeset i tri neprisiljene pogreške.

Dodig na Murraya


U drugome kolu Čilić će igrati protiv Nijemca Daniela Brandsa, koji je sa 7:6, 6:4, 7:6 bio bolji od Rumunja Adriana Ungura. Bit će to njihov treći međusobni susret, a Čilić vodi 2:0.

Za razliku od Čilića, Ivan Dodig lako je prošao prvo kolo pobijedivši kvalifikanta, Japanca Moriyu sa 6:0, 6:1, 6:2, za samo 101 minutu igre. U drugom kolu čeka ga olimpijski pobjednik Andy Murray, koji je na početku turnira svladao Rusa Aleksa Bogomolova sa 6:2, 6:4, 6:1.

Petra Martić se pak brzo oprostila od posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni. Nakon samo 51 minute našu je tenisačicu pobijedila braniteljica naslova, Australka Samantha Stosur sa 6:1, 6:1.

Švicarac lovi 18. Grand Slam

Prvi tenisač svijeta Roger Federer s lakoćom se plasirao u 2. kolo svladavši Donalda Younga sa 6:3, 6:2, 6:4. Švicarac u New Yorku lovi svoj 18. Grand Slam, no iskusno se oslobodio pritiska izjavivši da je Novak Đoković favorit.

– Bez imalo dvojbe on je glavni favorit. U posljednjih nekoliko godina osvojio je najviše Grand Slamova na toj podlozi – rekao je Federer.

Legendarni John McEnroe uvijek kaže što misli, pa mu nije problem “popljuvati” Andyja Murraya.

– Za mene je on još uvijek gubitnik na Grand Slamovima, olimpijski naslov nije promijenio moje mišljenje. Federer je sretan što u ždrijebu nema Nadala, ali će u finalu naletjeti na Đokovića. A mislim da na toj podlozi protiv njega nema šanse.

Komentara 3

SE
serđo
11:49 28.08.2012.

"nad Australcem bosanskih korijena"? A što je onda Čilić, Hrvat hercegovačkih korijena? Prema novinarovoj logici - da.

DU
Deleted user
19:44 28.08.2012.

U drugom kolu prolazi Brandsa, a onda ga čeka stari frend, japanski as Niškoristi, koristan jedino za ovu monegašku ruševinu.

SE
serđo
20:05 28.08.2012.

niškoristi još igra? taman da ostvari tu svoju jedinu pobjedu po sezoni - protiv monegašanina sifiliča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije