Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Čilić najuspješniji Hrvat: Skinuo je Ivaniševićev rekord!

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.09.2018.
u 08:46

Za treći polufinale na US Openu Marin će se boriti protiv starog znanca Japanca Keija Nishikorija

Marin Čilić najbolji je hrvatski tenisač u još jednoj kategoriji - broju pobjeda na Grand Slam turnirima. Nakon trijumfa nad Belgijcem Davidom Goffinom i ulaska u četvrtfinale ovogodišnjeg US Opena, Marin ih ima 111 (izgubio je 43 dvoboja). Pretekao je tako Gorana Ivaniševića koji je u karijeri postigao 110 Grand Slam pobjeda, uz 51. poraz. Treći u toj kategoriji od hrvatskih tenisača je Ivo Karlović (50-56), četvrti je Ivan Ljubičić (48-48), peti Mario Ančić (43-21), a šesto mjesto dijele Franjo Punčec (36-15), Nikola Pilić (36-19) i Željko Franulović (36-23).

Prvi servis padao i na 33 posto

No, vratimo se u sadašnjost, Čilić je u dvoboju s Goffinom, 10. tenisačem svijeta, prilično oscilirao u igri, posebno u prvom setu (spasio je servis za set) te na otvaranju drugog, no potom je zaigrao puno bolje i do pobjede došao bez izgubljenog seta - 7:6 (6), 6:2, 6:4, nakon dva sata i 20 minuta igre. Samo mu je ubačaj prvog servisa ostao ispodprosječan, 46 posto u meču (u drugom setu pao mu je na 33 posto), no Goffin, koji ove godine ima priličnih problema s ozljedama, to nije znao iskoristiti.

- Ponovno je bilo uzbudljivo, nakon onog trilera od prije dva dana. Kad su se počele nizati meč-lopte, jedna, pa druga, samo sam se nadao da nećemo doći do osme. Srećom, stigao sam do pobjede već nakon treće - kazao je Čilić kojemu je to bila jubilarna 30. pobjeda nad igračima iz Top 10 te 13. četvrtfinale na Grand Slam turnirima (Ivanišević ih ima 14, od toga sedam u Wimbledonu).

Za treći polufinale na US Openu Marin će se boriti protiv starog znanca Japanca Keija Nishikorija koji je sa 6:3, 6:2, 7:5 pobijedio Nijemca Kohlschreibera. Japanac u međusobnim dvobojima stoji bolje od Čilića, vodi s 8-6 u pobjedama, ali Marin je bio uspješniji na Grand Slam turnirima (3-1) te na US Openu (2-1). U pamćenje nam se posebno urezala Marinova pobjeda u finalu US Opena 2014. godine kada je Međugorac nakon pobjede nad Nishikorijem osvojio i zasad jedini Grand Slam naslov.

Đoković nije dočekao Rogera

- Da, ovo će nam biti četvrti dvoboj ovdje. Dosad sam bio nešto uspješniji, ali Kei ove godine igra izvrsno. Gledao sam nekoliko njegovih mečeva i vidio da odlično udara i dobro koristi ove uvjete (sparina - op. a.). Za mene je najvažnije da nastavim igrati agresivno, nadam se da ću opet imati glasnu podršku s tribina i da ću pobijediti - napomenuo je Čilić.

>> Pogledajte i kako je Federer šokirao protivnika

A upravo je vremenske uvjete, koje je spomenuo Marin, za svoj poraz u dvoboju s Australcem Millmanom (6:3, 5:7, 6:7 (7), 6:7 (3)) okrivio Roger Federer, zbog čega je izostao klasik s Đokovićem.

- Bilo je vruće i sparno, nisam mogao disati. Igrao sam i trenirao i na 50 stupnjeva, ali ovo je bilo nešto posebno, zrak uopće nije cirkulirao. Možda je Millmanu bilo lakše jer on dolazi iz Brisbanea gdje je jednako vlažno - kazao je Švicarac.

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
14:01 05.09.2018.

Hoće li i Čilić izjaviti da mu se gadi riječ Kaj? ili će ga nadmašiti?

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
09:41 05.09.2018.

Nikada se nebi kladio ni u jednu kunu na Čilića. Dobar tenisac ali dozlaboga nekonzistentan. Nadam se da ce ga Borna uskoro prestici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije