Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Ljubičić

'Čilić ima drugačiji stil od nas, ali može biti kao Goran i ja!'

Ivan Ljubičić
Marko Prpić/Pixsell
10.02.2013.
u 09:01

- Marin je igrač koji nije klasična hrvatska škola, u kojoj se igra bazira na servisu, već svoju igru bazira na reternu. Kao takav, mora razvijati igru - smatra Ljubo.

Zec, Ljubo i Čila. Zvuči kao živopisno društvo iz kakvog kvartovskog kafića, no radi se o ozbiljnim frajerima, tenisačima koji su, svaki u svoje doba, bili prvi kockasti reketi. Goran Ivanišević je dogurao do drugog mjesta ATP ljestvice, Ivan Ljubičić do trećeg. Svaka čast. Međutim, podigli su \"malom\" visoko ljestvicu. Marin Čilić grize, pokušava, već je pet godina među najboljih 25, trenutno 12. na svijetu, ali nikako da se probije i uđe u samu elitu.

Mora biti bliže terenu

Svako malo se pojavi neki Murray, Seppi, del Potro, Melzer pred kojim digne ruke, a bodovi koji bi ga odveli na vrh se prospu po terenu...Kad će napokon eksplodirati? Može li doseći uspjeh svojih idola?

- On to može! Imao je problema s koljenom, zbog kojeg nije fizički mogao raditi ono što bi trebao i želio. To mu je bio hendikep - veli Ivan Ljubičić.

Što se točno događa znaju on, trener Bob Brett i njegov brat. Ali stručno Ljubičevo oko je primjetilo sljedeće:

- Mislim kako mora biti bliže terenu, da on bude taj koji će diktirati tempo, a ne igrati samo defenzivno. I upravo sam to, za razliku od Australian Opena, vidio ovdje u Zagrebu, što me veseli.

Koliko se Marinova igra razlikuje od vaše i Goranove?

- Marin je igrač koji nije klasična hrvatska škola, u kojoj se igra bazira na servisu, već svoju igru bazira na reternu. Kao takav, mora razvijati igru. Tako je u nedjelju igrao protiv Seppija, ali i nastavio ovaj tjedan. Ide sve to u dobrom smjeru. Po meni, ne treba raditi neke velike promjene. Prije bih rekao, da mu za ulazak među najbolje, nedostaje \"fine tuning\", kao u formuli 1 kad treba povisiti ili spustiti krilce da bi bolid pobijeđivao - dodaje Ljubo.

Sami ste podignuli \"slataru\", no danas je posve druga priča u Davis kupu. Jesmo li mi reprezentacija kojoj je maksimalni doseg ispasti u prvom kolu?

Samo da ostanemo u eliti

- Imamo potencijal napraviti nešto veliko, ali kad gledamo druge, onda je trenutno naš nivo tu negdje oko drugog kola Svjetske skupine. Problem će biti, a nadam se da se to neće dogoditi, ako slučajno ispadnemo. Ima puno super kvalitetnih reprezentacija koje su na nižem nivou Davis Cupa. Puno je lakše ostati u Svjetskoj skupini, nego se izboriti za povratak - zaključuje Ivan Ljubičić..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije