Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Čilić i Karlović donijeli Hrvatskoj treći bod

Davis kup Hrvatska Ekvador Marin Čilić Ivo karlović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
06.03.2010.
u 17:02

Hrvatska je ušla u četvrtfinale Davisova kupa. Do pobjede u dvoboju s Ekvadorom u Varaždinu naši su tenisači došli već drugi dan.

 

Umjesto najavljenih Dodiga i Veića, izbornik Goran Prpić gurnuo je u vatru Marina Čilića i Ivu Karlovića i – pogodio. Marin i Ivo su sa 7:6 (3), 6:3, 7:5 nadjačali Giovannija i Nicolasa Lapenttija i dovršili posao koji su počeli dan prije pojedinačnim pobjedama.

Najnapetiji trenutak dvoboja bila je rasprava u završnici prvog seta kada su Ekvadorci tražili poen jer je, navodno, našim igračima lopta dva puta pala. Sudac u to nije bio siguran, ali nije udovoljio niti našem zahtjevu da nam pripadne poen jer su Ekvadorci prekinuli igru (samo se jedan igrač bunio, drugi je igrao).

Marin Čilić i Ivo Karlović, prvi puta nakon dvije godine, ponovno su zajedno odigrali meča parova.

Prema ono kako se meč odvijao, malo tko bi rekao da je prošlo toliko vremena.

- Tek smo se u prvom setu malo tražili, ali brzo su stvari sjele na svoje mjesto. Odgovara mi Ivina igra. Njegovi voleji nakon mojih servisa ulijevali su mi dodatno samopouzdanje - otkrio je nakon susreta Marin Čilić. Očekivao se ipak jači otpor braće Lapentti.

- Oni su odigrali odličan meč, ali to je trenutno njihov maksimum - nadovezao se Karlović. I to je bilo zapravo sve o m meču parova i Ekvadoru. Sva ostala pitanja bila su vezana uz sljedećeg protivnika. Svi priželjkuju da to bude Srbija.

- S njima igramo kod kuće, a ako mogu birati uvijek bi radije izabrao domaći teren - rekao je Čilić, kojemu je svejedno, gdje bi se taj susret odigrao.

- Takav protivnik ispunio bi dvoranu do zadnjeg mjesta, gdje god da se igra. SAD-u je Srbija u igri parova suprotstavila Tipsarevića i Zimonjića. Kakve bi šanse hrvatski par imao protiv njih?

- To nije njihova najjača kombinacija. Tipsarević nije osobiti igrač za parove. Daleko jači su kada se Zimonjiću pridruži Đoković - dodao je Čilić. A kakvi uvjeti bi najviše odgovarali našim igračima?

- Dvorana i ovakva podloga kao što je ovdje u Varaždinu, najviše mi odgovara. U takvim sam uvjetima već igrao protiv Đokovića u Madridu 2008. godine i pobijedio ga - rekao je Karlović.

Izbornik Hrvatske Goran Prpić otkrio je gdje bi se trebao igrati četvrtfinalni susret sa Srbijom.

- Koliko ja znam, sve se radi da to bude u Splitu. Obje reprezentacije imaju podjednake šanse za prolaz dalje, odlučivat će nijanse. Za takav meč bilo bi dobro u svojem taboru imati i jakog trećeg igrača, Marija Ančića ili možda čak Ivana Ljubičića.

- A tko je drugi igrač Srbije? Zašto mislite da naša dva prva reketa ne mogu do pobjede i protiv Đokovića? No, daleko je još do tog meča - zaključio je Prpić.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Hrvatska – Ekvador 3-0

petak:

Karlović – N. Lapentti 6-2, 5-7, 6-7(2), 6-3, 6-4
Čilić - G. Lapentti 6-4, 6-3, 6-3

subota:

Čilić / Karlović – G. Lapentti / N. Lapentti 7-6(3), 6-3, 7-5

Komentara 3

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
17:06 06.03.2010.

Bravo Čile i Karlo!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
18:44 06.03.2010.

BRAVO NAŠI!!!! .....sljedeći protivnik SAD ili Srbija....SAD je već stalna mušterija koja nam dolazi

OB
-obrisani-
19:59 06.03.2010.

Onaj sumnjivi poen, kada je Nicolás dva puta reagirao usred igre misleći da je Karloviću loptica dva puta odskočila, nije dosuđen za Hrvatsku! Prpić je objasnio da je glavni sudac bio protiv toga jer u pravilima, navodno, stoji da obaa protivnička igrača moraju reagirati usred poena. I baš nekoliko igara prije, u Beogradu su Srbi osvojili poen nakon Isnerova servisa, ali je glavni sudac Pascal Maria dosudio poen Amerima jer je Zimonjić dignuo ruku u zrak i za vrijeme izmjene tvrdio da nešto nije u redu. I tako je Srbima oduzeo bod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije