Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE ROLAND GARROS

Čilić: Bilo bi super u Parizu odigrati kao lani

Marin Čilić
Reuters
22.05.2010.
u 15:59

Marin Čilić četvrti je put u glavnom ždrijebu Roland Garrosa, prvi put u statusu 10. nositelja.

– Uz ovaj me turnir vežu najljepše uspomene, tu sam 2005. osvojio juniorski naslov i uvijek rado dolazim – reći će prvi hrvatski tenisač koji najbolji rezultat pamti od lani, kada je stigao do osmine finala.

– Bio bih jako zadovoljan kad bih ponovio taj doseg, no prirodno je uvijek željeti više. Idealan scenarij? Kao u Australiji – pobijediti dva, tri teška meča i uhvatiti pobjednički ritam za drugi tjedan turnira – procjenjuje Marin, koji otvara turnir protiv Brazilca Mella.

– Mella nisam nikad gledao i ne znam što bih očekivao. No, osjećam se čvrsto, ovih nekoliko dana treninga u Parizu odlično mi je sjelo.

Što se tiče favorita, za Marina je tu sve prilično jasno.

– Nadal je daleko ispred svih, ove godine igra fantastično i teško će ga netko srušiti – uvjeren je Marin, kojemu će društvo u Parizu praviti i Ivan Ljubičić. Ljubo i dalje u Parizu ide na terapije zbog problema s trbušnim mišićima, no njegov nastup nije upitan.

Borba za 'broj jedan'

– Još ne igram sto posto na treninzima. Osjetim laganu bol, ali najviše se bojim da se stanje ne pogorša. No, kad krene turnir, idem punom snagom. Nema povratka – najavljuje Ljubičić.

Ovogodišnji muški Roland Garros obilježit će i borba za svjetski "broj jedan" između Federera, Nadala i Đokovića. Švicarac (brani naslov) sigurno ostaje na "jedinici" dohvati li polufinale, Nadal će na 1. mjesto ako osvoji turnir, a Roger ispadne prije polufinala, Đoković pak samo ako osvoji turnir, a vodeći dvojac ispadne prije četvrtfinala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije