Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSTAVILI SMO SRCE'

Cijela Dežela leti u Soči! Kristan u suzama nakon veličanstvene pobjede...

Robert Kristan
Foto: Reuters (Ilustracija)
18.02.2014.
u 18:04

– Teško mi je pronaći riječi. Ovakvu utakmicu, na Olimpijskim igrama, završiti na nuli – rekao je Kristan, a onda su mu potekle suze.

U razmaku od samo dvije minute Slovenci su dobili olimpijsku prvakinju u veleslalomu Tinu Maze, a njihovi hokejaši ušli su u četvrtfinale Igara nokautiravši Austriju sa 4:0 (strijelci su bili Kopitar, Urbas, Kovačević i Muršak). “Najuspješniji dan slovenskog sporta u povijesti”, napisali su Slovenci.

Dok se medalja, pa i zlatna, Tine Maze očekivala, hokejaši ni sami nisu vjerovali da će ući među osam na OI.

– Za sutra ujutro imamo rezervirane karte za povratak u Ljubljanu, no u isto vrijeme na rasporedu je četvrtfinale protiv Švedske tako da ćemo ipak odgoditi let – otkrio je zanimljivost kapetan slovenskih hokejaša Tomaž Razingar.

A u Soči je odmah otputovao čarter s navijačima koji će bodriti Slovence.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Fenomenalan na golu opet je bio bivši medveščakovac Kristan. Prvi put na turniru spustio je i gol na kraju utakmice, što je značilo da ga je sačuvao svih 60 minuta.

Lix: Srce na ledu za Sloveniju

– Teško mi je pronaći riječi. Ovakvu utakmicu, na Olimpijskim igrama, završiti na nuli – rekao je Kristan, a onda su mu potekle suze.

Kada se pribrao, dodao je:

Ostavili smo srce na ledu za cijelu Sloveniju, hvala svima koji su nam vjerovali.

Fenomenalan slovenski dan mogao je biti još i bolji jer je Jakov Fak završio četvrti na utrci biatlona na 15 kilometara. Do medalje mu je nedostajalo 14 sekundi ili jedna promašena meta manje (promašio je dvije).

– S obzirom na probleme uoči i tijekom sezone, zadovoljan sam četvrtim mjestom, no moje su ambicije veće. Vjerojatno bih osvojio medalju da sam imao promašaj manje, no u sportu nema što bi bilo da je bilo – rekao je Fak.

>> Slovenija razbila Austriju 4:0 i plasirala se u četvrtfinale
>> Dajte mi malo vremena, o pisanju povijesti nisam razmišljala

Komentara 29

DU
Deleted user
20:26 18.02.2014.

meni je drago da je to divno stvorenje tina maze zasluzeno osvojila zlato. hokejasi su iznenadili , ali cestitke , bravo sosedi......................

Avatar damat
damat
21:14 18.02.2014.

Treba biti čovjek i skinut kapu dole susjedima. Svaka čast! Bravo!

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
20:25 18.02.2014.

bravo slovenci...imate odličnu ekipu sportaša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije