Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velasquezu manje

Cigano dobio batine, ali i pokupio hrpu love

Cain Velasquez
MMA Fighting
01.01.2013.
u 13:15

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Junior dos Santos, zaista je prošao vrlo loše u svojoj posljednjoj borbi. Cain Velasquez bio je iznimno dominantan, ali barem je Junior taj svoj poraz uspio prilično dobro naplatiti.

 

Atletska komisija u Nevadi objavila je podatke o honorarima boraca koji su nastupili na UFC-u 155, a upravo je Dos Santos daleko najbolje plaćeni borac. Za poraz je primio čak 400 tisuća dolara, dok je njegov protivnik zaradio duplo manje. Cainu je sam nastup donio 100 tisuća, a još je dobio i bonus u jednakom iznosu zahvaljujući pobjedi. To su iznosi koji ne uključuju određene dodatne bonuse, a poznato je da borci iz glavnog dijela često prime i postotak  zarade od prodaje PPV-a.Prilično lijepo je zaradio i Yushin Okami koji je bogatiji za ukupno 84 tisuće dolara, a samo dvije tisuće manje je dobio Jim Miller koji je u sunaslovnoj borbi večeri pobijedio Joea Lauzonea, a njih dvoje su uzeli i bonus za najbolji meč večeri što je svakom od njih donijelo po dodatnih 65 tisuća.

Cain Velasquez: $200,000 def. Junior Dos Santos: $400,000

Što su borci prošli?

Meč između Juniora dos Santosa i Caina Velasqueza ostat će upamćen po mnogo toga, a novi prvak može se pohvaliti i da je prvi borac u UFC-ovoj povijesti koji je prema Fight Metricu udario svog protivnika s više od 100 značajnijih udaraca

Da budemo precizniji, Cain je prema Junioru uputio ukupno čak 224 značajna udaraca, no otprilike polovica njih je pronašla cilj. Junior je udaren ukupno 111 puta, dok je Velasquez primio dvostruko manje – 57 udaraca.

Cain je također uspio i 11 puta srušiti Juniora, pa je time postao također prvi borac s "tripple – double" učinkom, što bi značilo da je pogodio svog protivnika minimalno sto puta i srušio ga barem deset puta.

Orignialni tekst pročitajte OVDJE.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
18:05 01.01.2013.

BOX je najbolje plačan sport, ma kakvi UFC..MMA..K 1...itd, itd???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije