Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojica nekad sjajnih nogometaša kao izbornici vodit će bitku nakon koje će jedan najvjerojatnije spakirati kovčege sa SP-a

Cico vs. Zico: Kranjčarovo iskustvo moglo bi presuditi

nog-zico-txt.jpg
import
16.06.2006.
u 18:56

Tog proljeća u Maksimiru je u modi bio Ćirin bijeli šal,  Dinamo je nakon 24 godine pokorio Crvenu zvezdu i Partizan, a Zlatko Kranjčar je, uz Mlinarića, Cerina i Zajeca, bio središnja figura modrog proljeća.
Cico je tih dana igrao sjajno, a Artur Anthu?es Coimbra, svima poznat kao Zico, uz Maradonu je igrao najšarmantnije na Globusu, a s Flamengom bio je i brazilski prvak.  

Lipanjska tuga
No, lipanj je obojici donio tugu. Izbornik reprezentacije raspale države Miljan Miljanić izdiktirao je momčad, ali Kranjčara nije bilo među putnicima u Španjolsku.
- Bio sam tada jako nesretan, svi su znali da mi je učinjena nepravda - često je tijekom karijere spominjao Kranjčar.
Zico je tog lipnja doputovao sa Seleç?om na Pireneje, a Brazilu su predviđali put do vrha. Argentina, Njemačka i Francuska bile su na popisu favorita, no svi su vidjeli karioke na tronu. Kao i danas. A onda se niotkud pojavio Paolo Rossi, srušio sve nade Brazilaca i naslov odnio u Italiju.  
- To su mi bili najteži dani u životu, imali smo sjajnu momčad, igrali smo odlično, no nismo bili svjetski prvaci. A to je jedino što brazilski navijači priznaju - izjavio je Zico.
Još je dvaput Zico igrao na SP-u, no nije pronašao put u nogometni raj. Kempes i Maradona bili su tada bolji, znali su kako postati svjetskim prvakom. Godinu kasnije nitko na kugli zemaljskoj nije bio bolji od Zica, otišao je u talijanski Udinese, nogomet iz snova.
- Zico je najbolji bijeli igrač koji je ikada igrao za Brazil - izjavio je današnji bijeli virtuoz u majici Brazila Ricardo Kaká u razgovoru koji smo s njim vodili u Millanelu u veljači ove godine.
Dvojica bivših nogometnih majstora u nedjelju u 15 sati sjedit će na klupai i voditi svoje utakmice života.
Zlatko Kranjčar nije dosegnuo Zicovu igračku slavu, no danas je u prednosti jer je bolji strateg.

Cico ima viziju, Zico neodlučan
Iako ima tri godine manje, Cico je kompletan trener, ima iskustvo i viziju nogometne igre. Sjajno je vodio utakmicu protiv Brazila, dok je Zico krivim potezima i neodlučnošću upropastio veliku priliku da Japan na startu nadjača Australiju.  
Uz igračku kvalitetu koja preteže na stranu kockastih, Cico je puno iskusniji i to bi trebala biti jedna od prednosti u teškoj bitki u Nürnbergu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije