Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velško čudo

Cico jedini zaustavio Balea!

'Gareth Bale, Tottenham Hotspur  Photo: Press Association/Pixsell'
'Stephen PondPress Association/Pixsell'
03.11.2010.
u 19:38

Zlatko Kranjčar impresioniran je Tottenhamovim dvdesetjednogodišnjakom, ali tvrdi da on ne može igrački još puno napredovati

"New Legends of the Lane"! To je napisao ponajbolji engleski sportski novinar Martin Samuel nakon odlične večeri Garetha Balea na White Hart Laneu. Je li svjetski nogomet dobio novu legendu uz aut-liniju?

Engleski novinari i navijači su gdjekad skloni pretjerivanju. No, način na koji je velški nogometaš odigrao 180 minuta protiv europskog prvaka nedvojbeno ga je prometnulo u svjetsku nogometnu priču.

Luka sretan suigračem

– Ne vidim uopće način kako zaustaviti Garetha Balea. Dugo nisam vidio tako atletski moćnog igrača, koji ima sve vrline velikog igrača. I sretan sam što igramo u istoj momčadi – rekao je nakon utakmice Luka Modrić engleskim novinarima.

Dugo nismo vidjeli igrača s takvom brzinom, snagom, energijom. Harry Redknapp ga je lanjske sezone držao na lijevom boku, ispred njega igrao je Niko Kranjčar.

Sve do ozljede. Redknapp je, pak, s Baleom na lijevoj strani veznog reda počeo na startu ove sezone. I sve se isplatilo. Zlatko Kranjčar, otac Baleova suigrača Nike Kranjčara i izbornik Crne Gore, jedan je od rijetkih trenera ove jeseni koji je znao kako ukrotiti Balea.

– Zaustavio sam ga udvajanjem. Naravno, kada se čuva Balea, treba obratiti pozornost na igrače iz srednjeg reda, jer ako on dobije kvalitetnu loptu u noge, pa možda i u prostor, tada je jako opasan. Istina, u 90 minuta uspio je dva-tri puta probiti našu liniju, ali logično je da se to dogodi u cijeloj utakmici. No, nije bio previše opasan – rekao je Zlatko Kranjčar.

Cico je zapljeskao Baleu, ali nije pao u nesvijest.

– Mislim da je to Garethov maksimum. Naime, jako je opasno pustiti mu koridor na lijevoj strani, ima dobar centaršut, odličan udarac. Što je najbitnije, ima moć ponavljanja, kao naš Ivica Olić u najboljim danima. Ali kada ga netko uspije zatvoriti, Bale nema drugi plan. Ne može graditi kao vezni, mora se izvlačiti na aut-liniju.

Htjeli bi ga i najveći

Je li ga uopće moguće s nekim usporediti?

– Teško, nekako je svoj. Roberto Carlos je imao "dugi cug", strašan udarac, ali Bale je još silovitiji. No, kada netko nadigra tako Maicona, ponajboljeg svjetskog braniča, tada nema dvojbe da je riječ o igraču vrhunske klase – zaključuje Kranjčar.

Bale je ljetos potpisao novi četverogodišnji ugovor s Tottenham Hotspurom. Dakle, tjedno zarađuje 50 tisuća funti, kada se sve preračuna u eure, to je oko 3 milijuna godišnje. A koliko vrijedi? Massimo Moratti, predsjednik Intera, već ga želi. I nije sam. Manchester United je ljetos nudio 23 milijuna eura, Barcelona također razmišlja o Baleu.

Ne voli alkohol, bio dobar u atletici, s ragbija ga istjerali

Da nije nogometaš, Gareth Bale možda bi bio solidan ragbijaš ili atletičar, možda i igrač hokeja na travi. Barem tako tvrdi njegov profesor tjelesnog iz srednje škole Gwyn Morris.

– Trenirao je ragbi i išao mu je solidno. A redovito je pobijeđivao i na utci od 1500 metara u u trčanju po prirodi – prisjetio se njegov profesor tjelesnog iz srednje škole Gwyn Morris.

No, s ragbija su ga potjerali jer je bio premršav.

I Morris djelomično ima zasluge što je Bale danas tako dobar. Naime, kada je shvatio da je Bale toliko nadmoćan u nogometu u odnosu na kolege, naredio mu je da igra samo s jednim dodirom i to sa slabijom desnom. Za Velšana gotovo nevjerojatno, ali Bale navodno ne voli alkohol.

– Nikada u životu nisam ga vidio pijanog. Njegovi su kolege znali popiti, ali on nikada – kaže Morris.

Iako njegov privatni život zasad ne puni stranice tablioda, Bale je od tinajdžerskih dana u vezi sa Tarom Kerrigan.

Komentara 8

VZ
veki_zg
00:56 04.11.2010.

\"Zlatko Kranjčar impresioniran je Tottenhamovim dvdesetjednogodišnjakom\" dvdesetjednogodišnjakom ?!?!?!?! XD

NN
NNN333444
09:35 04.11.2010.

04.11.2010. u 00:56h veki_zg je napisao/la: \"Zlatko Kranjčar impresioniran je Tottenhamovim dvdesetjednogodišnjakom\" dvdesetjednogodišnjakom ?!?!?!?! XD Pohvali Pokudi ------------------ Karlo pazi nesto nije u redu sa grama

DV
dvucko69
20:54 03.11.2010.

Nedavno su igrali protiv Evertona i Phil Neville ga je strpao u mali džep, Bale se nije vidio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije