Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Čičković: Pokazali smo da smo bolji od Mladosti

'za sport 19.12.2005....varazdin.... ok varazdin.......miroslav aksentijevic snimio marko jurinec'
'jurinema'
12.11.2009.
u 08:30

U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskoga kupa odbojkaši Varaždina, s novim trenerom Miroslavom Aksentijevićem, uvjerljivo su nadigrali aktualne prvake Hrvatske, momčad Zagreba, sa 3:0 (25:15, 25:18, 25:20). Teško je vjerovati da zagrebaši mogu u uzvratu iznenaditi.

Daleko lakše nego što se očekivalo, odbojkaši Varaždina pobijedili su s glatkih 3:0 (25:15, 25:18, 25:20) Zagreb u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa Hrvatske. U susretu, koji je trajao tek nešto više od sata, očekivao se daleko veći otpor gostiju iz Zagreba, aktualnih prvaka Hrvatske.

Furiozna završnica seta

– Prezadovoljan sam igrom. Pokazujemo napredak iz utakmice u utakmicu. Ova je pobjeda osobito vrijedna zato što smo mi na okupu nešto više od mjesec dana, a Zagreb je sa zajedničkim treninzima počeo još u kolovozu – nije krio svoje oduševljenje trener Varaždina, Miroslav Aksentijević.

I dok su u prva dva seta gosti pali bez ikakva otpora, tek u trećem dijelu igre uspijevaju prvi put postići prednost, a najveću razliku imali su kod 17:14. Ni to im nije bilo dovoljno da smanje zaostatak. Furioznom završnicom Varaždinci serijom 11:3 dolaze do uvjerljive pobjede.

– Nakon što smo prvi i drugi set, u kojima nas je služio i servis i blok, odigrali bez pogreške, mogao se očekivati lagani pad. Uspjeli smo se izvući. Dokaz je to da smo kvalitetnija momčad od Zagreba – rekao je mladi Antonio Čičković, najugodnije iznenađenje utakmice.

– Antonio u utakmicama na početku sezone nije bio u prvom planu. No, radio je marljivo i znao je iskoristiti priliku. To je ohrabrujuće i za nastavak prvenstva i za uzvratnu utakmicu sa Zagrebom, koja će se igrati sljedećeg tjedna – dodao je Aksentijević.

U petak protiv Šibenika

Može se reći da je Varaždin jednom nogom već na završnom turniru?

– Nama je dovoljan jedan set u uzvratu. Međutim, u odbojci nema čuvanja rezultata, a osvajanje seta može biti jednako blizu koliko i daleko. Ponovimo li ovakvu igru, imamo se pravo nadati borbi za prvi trofej u sezoni – poručio je strateg Varaždinaca.

Varaždin će u petak u 20 sati u maloj dvorani na Dravi igrati u sklopu prvenstva protiv sastava Šibenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije