Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA ZA PRVAKA

Cibosi uzvratili Zadranima jednakom mjerom: s 23 koša!

Josip Vranković
Goran Stanzl
27.04.2011.
u 20:52

- Odigrali smo maksimalno skocentrirano i zacrtano smo prenijeli na teren - rekao je Joke Vranković.

Cibona se pobjedom u Zadru rezultatom 93:70 definitivno vratila u igru za doigravanje. Nakon plus 24 protiv Borika u prošlom kolu u Zagrebu u srijedu navečer s plus 23 pobijedila je Zadra u Krešinom domu. Nakon utakmice Joke Vranković se nije dao navući na pitanje što se to promijenilo njegovim dolaskom kod istih igrača koji su u prvom dijelu prvenstva izgubili sa po 23 razlike i od Borika i od Zadra.  

- Odigrali smo maksimalno skocentrirano i zacrtano smo prenijeli na teren.  Zadrove probleme s ozlijeđenim igračima smo iskoristili i fokusirajući obranu na Marku Caru, te spriječavajući pretvaranje obrane Zadra u brzu tranziciju - objasnio je teoretski u nekoliko rečenica Joke Vranković laku pobjedu Cibone koja je vodila i s preko 30 razlike protiv ekipe koja je u prošlom kolu pregazila jakog Zagreba.

- Cibona je odigrala izvanredno od prve minute, a veliki hendikep nam je bio malo vremena od utakmice protiv Zagreba, no to ne umanjuje pobjedu Cibone - rekao je trener Zadra Pino Grdović koji je od početka utakmice nemoćno gledao kako mu ekipa nema odgovor na igrau raspoloženih Zagrepčana.

Cibona je već u prvoj četvrtini pobjegla na plus 17, a sredinom druge povela i s plus 23 i već tada dosegavši razliku koliku je Zadar napravio pobjedivši u drugom kolu Zagrebu. U tim trenutcima Rozić je sam dao više koševa od cijelog Zadra, a do kraja poluvremena Cibona je odbila jedini ozbiljniji nalet Zadrana i plus 14 pretvorila u plus 19.

Nije Zadar imao snage okrenuti utakmicu jer nije imao ni organizaciju igre ni raspoložene strijelce, ali je zato Cibona ponajviše zahvaljujući Vrbancu i Bogdanoviću ubacila u brzinu više i totalno razbila Zadar u drugom poluvremenu. Kod Cibone su najviše koševa postigli Vrbanc 22 i Bogdanović 20, dok je kod Zadra Car postigao 21, a Ivanov 18 koševa.  

U trenerskom debiju Ivice Burića na klupi Zagreba njegovi mravi poigravali su se sa Zabokom (100:60) pri čemu je Bura pokušavao razigrati dosadašnje pričuve.

Alkar je na Gripama pobijedio Split (72:55) i učinio uslugu Ciboni.

Poredak: 1. Cedevita 9-0, 2. Zagreb 7-2, 3. Zadar 6-3, 4. Cibona 4-5, 5. Split 4-5, 6. Borik 3-6...

Komentara 1

FE
Feliks6
22:48 27.04.2011.

tako je. želim da smo 4.sad pa onaj vitaminski ispljuvak zgazimo u polufinalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije