Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA NA PLUS 41

Novi 'wunderkind' Cibone zaradio ovacije u pobjedi nad Primorskom

KK Cibona
01.11.2020.
u 20:33

Ne sjećamo se kada je Cibona u regionalno ABAj ligi nekoga pobijedila s tako visokom razlikom (91:50)

Košarkaši Cibone očekivano su pobijedili Primorsku ali s prilično neočekivanih "plus 41" (91:50). Ne pamtimo kada je Cibona u regionalnoj ligi nekoga pobijedila s tako visokom razlikom pri čemu je prednjačio branič Josip Bilinovac (21 koš, četiri trice). No, kako su cibosi cijeli susret bili prilično energični,i pri tome djelovali timski, dvoznamnekasti su ili još i razigravač Krešimir Radovčić (11 koševa), branič-šuter Igor Marić (10 koševa), krilni-centar Roko Prkačin (10 koševa) te mlađahni, pričuvni, razigravač Lovro Gnjidić (11 koševa).

A 19-godišnji sin sportskog direktora Dubrave Borisa Gnjidića, nekada vrlo dobrog španera, opet je iskoristio priliku za demonstraciju svog talenta. Lovro ima status trećeg razigravača momčadi, iza iskusnog Moorea i Radovčića, no kako se u posljednju četvrtinu ušlo sa "plus 23" (61:38) za domaćine trener Ivan Velić odlučio je svom nadarenom "playmakeru" dati prostora da se razmaše.

A Lovro je to i učinio pa je dvaput, iz prodora, silovito zakucao pri čemu je jedan od tih prodora bio i potez utakmice. Naime, nakon što je krenuo u reket, promijenio je pravac driblingom iza leđa i nakon toga i zakucao za ovacije vlastitih suigrača, kad već (po važećim protuepidemijskim mjerama) na tribinama nije bilo publike.

- Lovro nije niti svjestan kakav motor ima. Tražio sam danas, a tražit ću to od njega i ubuduće, da ne bude samo distributor lopti već i da ode u prodor do koša ili da uzme i pokoji šut - kazao je Cibonin trener Ivan Velić.

A on je u ovoj utakmici nakratko isprobao povratnika Damira Markotu, a i iskoristio je priliku da dosad minutažom opterećenog Drežnjaka ipak malo relaksira.  Zapravo, nije bilo cibosa koji je igrao više od 26 minuta, a to je bio mlađahni kapetan Roko Prkačin (10 koševa, 8 skokova, 2 asista).

- S obzirom da sam u pripremi utakmice upozorio svoje igrače da je to suparnik koji nam može stvoriti probleme ako ih olako shvatimo, moram čestitati dečkima na ozbiljnosti jer iz njihova odnosa prema obveznoj igri i došlo do ovako uvjerljive pobjede - kazao je Velić čijem kolegi sa suparničke klupe Andreju Žakelju nije preostalo ništa doli da potišteno ustvrdi:

- Cibona je iskazala više želje i enegije, što je za nas neprihvatljivo jer mi se moramo bacati za svaku loptu. Cibona se razigrala iz naše 23 izgubljene lopte i mi puno toga između sebe moramo riješiti.

Ciboni je ovo bila druga pobjeda u pet dosadašnjih nastupa, a treću će tražiti sljedeće nedjelje na Gripama, gostujući kod Splita.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije