Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje cibosu

Cibonin Lovro Mazalin najbolji igrač 23. kola regionalne ABA lige

Igor Šoban / Pixsell
28.03.2023.
u 13:16

U Ciboninoj devetoj pobjedu u regionalnom natjecanju, ljevoruki Mazalin je upisao 32 koša, 13 skokova te po dvije osvojene lopte i asistencije i nakon Božića i Mavre treći je Hrvat ove sezone s priznanjem za najkorisnijeg igrača (MVP) kola

Za najboljeg igrača kola ABA lige proglačen je Cibonin krilni igrač Lovro Mazalin (204 cm). Ovaj ljevoruki 25-godišnjak dominirao je parketom u Ciboninoj domaćoj pobjedi nad beogradskim FMP-om izborenoj u produžetku (110:99, 92:92).

Devetu Ciboninu pobjedu u ovom regionalnom natjecanju Mazalin je obilježio sa 32 koša, 13 skokova te po dvije asistencije i osvojene lopte što mu je donijelo vrlo visok valorizacijski indeks (45).

Mazalin je tako postao treći hrvatski košarkaš koji je ove sezone bio proglašen igračem kola ABA lige. Zadrov Luka Božić bio je to čak tri puta a Splitov Dominik Mavra jednom.

- Po broju ubačenih koševa ovo mi je karijerni rekord u ABA ligi, statistički moja najbolja utakmica koju sam ikad odigrao u ovom natjecanju. A ovo je i prvi put da sam igrač kola u tom natjecanju - kazao je Mazalin kojeg valja pohvaliti i za učinak večer prije.

Naime, u još jednoj Ciboninoj pobjedi u produžetku (96:93 protiv Cedevite Junior), s 19 koševa i 11 skokova i šest asistencija, Maza je također bio Cibonin najkorisniji igrač ali taj put zajedno s bekom-šuterom Svenom Smajlagićem (25 koševa, 8 skokkova).

S ovom pobjedom Cibona se sa osmjerom 9-14 pozicionirala na deseto mjesto i tri kola prije kraja osnovnog dijela sezone još uvijek je u igri – u konkurenciji Zadra (10-13), SC Derbyja (10-13) i Splita (9-14) – za nastup u doigravanju u kojem će nastupiti prvih osam momčadi iz ligaškog dijela natjecanja.


 


 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije