Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrava kup

Ciboni trofej koji bi mogao biti posljednji kojeg je klub pod ovim imenom osvojio

Foto: Slavko0 Midžor/Pixsell
1/9
17.09.2023.
u 23:16

U utakmici za treće mjesto Dubrava je, nakon produžetka, pobijedila Borac iz Banja Luke (87:79, 75:75) i pokazala da se na istoku Zagreba razvija jedna obećavajuća priča

U ponovljenom finalu iz prošle godine, košarkaši Cibone pobijedili su abaligaša Krku iz Novog Mesta (95:78) i tako obranili naslov pobjednika tradicionalnog Dubrava Kupa. Treće mjesto pripalo je domaćinu, hrvatskom premijerligašu Dubravi, koji je nakon produžetka (75:75, 87:79), nadjačao ABA drugoligaša Borac iz Banja Luke.

Osim momčadskog pehara (možda i posljednjeg ovog kluba pod ovim imenom), cibosi su pobrali i pojedinačne nagrade pa je tako za najboljeg igrača turnira proglašen Aleksandar Aranitović dok je najbolji strijelac Jakov Mustapić (34 koša).

A spomenuti branič je u finalnoj utakmici zabio 21 koš i upisao pet asistencija a na listi dvoznamenkastih priključili su mu se i već spomenuti Aranitović (15) i dinamični krilni-centar Tomislav Buljan (20 koševa). A upravo taj 20-godišnjak visok 205 centimetara svidio se publici u Sportskoj dvorani Dubrava jer je bio svojevrsni energetski generator u Ciboninoj momčadi.

- Ovakve igre i pobjede daju nam vjere da smo na dobrom putu tim više što smo se uspješno othrvali atletizmu trojice Krkinih tamnoputih pojačanja Cousinsa, Hamiltona i Edosomwana. Mi na terenu očito radimo dobro a nadamo se da će tako djelovati i naše vodstvo. Po nekim prognozama i mi i Krka borit ćemo se za ostanak u ABA ligi pa, tim više, ova pobjeda raduje. Oni su bili bez Macure a mi bez našeg Amerikanca Steina koji je zaradio lakšu ozljedu oka no kako mu se ovih dana treba roditi prvo dijete pustili smo ga da otputuje na kratko u SAD - kazuje Cibonin trener Jakša Vulić koji se nada da će Stein imati razloga vratiti se.

Naime, u četvrtak (21. rujna), ispunjavaju se uvjeti za pokretanje stečaja nad Cibonom koji se tri dana prije tog dana čini gotovo pa neizbježnim osim ako direktor kluba Tomislav Šerić, u Ciboninim ormarima, pronađe čarobni štapić. A to bi pak značilo da bi vukovi mogli započeti sezonu jedino s petoricom seniora iz prošle sezone i nizom juniora što bi novog trenera momčadi, pa i savjetnika Uprave za sportsku politiku Dalibora Bagarića, dovelo u vrlo nezahvalnu situaciju.

No, zato Jeronimo Šarin, Vulićev kolega s klupe Dubrave, ima mirnu situaciju i može biti zadovoljan kako mu je momčad funkcionirala na ovom turniru. U pobjedi nad Borcem isticali su se Mihael Kos (18 koševa, 6 skokova), novopridošli bek Stellan Rajaofera (16 koševa) i kapetan Mateo Vidović (15 koševa), američki bek Wayne Arnold (15 koševa) a svidio se i krilni-centar Toni Ročak, švicarski reprezentativac, s 10 koševa, 11 skokova i tri osvojene lopte.

- Bio je ovo za nas super turnir. Ja sam dobio potvrdu onoga što sam znao a igrači su osjetili da mogu igrati i protiv momčadi koje igraju drugu ABA ligu. Vjerujem da ćemo biti jači nego prošle sezone što se možda u startu sezone neće vidjeti, jer smo prilično mlada momčad, ali bi već do Nove godine to trebala biti momčad koja je vidljivo rasla - zborio je trener dubravaša Jeronimo Šarin.

Za primijetiti je da Dubrava više neće nositi ime Drvnog centra Furnir i čini se da će dubravaši ove sezone crpiti snagu iz drugih vrsta energenata. A momčad bi pak trebala prštati od energije s obzirom na njenu mladost (najstariji igrač ima 27 godina) koje će biti pregršt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije