Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD U POSLJEDNJOJ DIONICI

Cibona u Sieni kao 'crnogorski sprinter'

Cibona Siena
Renato Branđolica
03.12.2009.
u 22:30

'Koliko Crnogorac trči na 100 metara?', pitanje je kojim počinje poznati i simpatični vic, a odgovor je '65 metara'. Vrlo je slična to situacija onoj Ciboninoj na gostovanju u Sieni jer na pitanje 'Koliko je Cibona odigrala u Sieni?', odgovor je '29 minuta i 42 sekunde'.

Naime, do tog trenutka Cibona je bila u susreta, gubila s dosežnih 53:60 i vratila se s minus 16 (44:60) u 28. minuti. Podsjetili su igrači Velimira Perasovića u seriji 9:0 na momčad koja je dobila prvih 20 minuta sa 36:34 i natjerala Sienine igrače na nervozu i međusobna prepucavanja.

Međutim, nakon toga su pokupili tenisice, ručnike i vodu te "otišli" u svlačionicu, a prepustili talijanskoj momčadi pozornicu i zahvalu ne tako ispunjenim tribinama. U posljednjem napadu treće četvrtine Hawkins je ubacio tricu za plus deset, da bi zatim Montepaschi posljednju dionicu dobio sa 27:11 i završnih (pre)visokih 90:64.

– Prvi dio bio je ono čega sam se pribojavao protiv ponosne momčadi kao što je Cibona koja je imala tisuću razloga da se bori – ustvrdio je trener domaćina Pianigiani.

Bilo je u nastavku i čudnih sudačkih odluka, prekršaja na cibosima "za robiju" koji uopće nisu svirani. No, to nikako ne može biti alibi za potop.

– Igrali smo dvije različite utakmice u dva poluvremena. U prvom poluvremenu mi smo bili znatno agresivniji, a oni su imali problema s napadom. U nastavku smo primili previše koševa da bismo imali ikakvih izgleda protiv tako moćne momčadi – kazao je Cibonin trener Velimir Perasović

Dok su cibosi imali smirenost i koncentraciju u napadu te mudro koristili kvalitetnu 'pick'n'roll' igru, bili su u susretu. Kada su počeli forsirati Marko Tomas i Jamont Gordon, Siena je otišla na plus 18 i upisala petu pobjedu.

Upravo je spomenuti dvojac bio i pokretač svega dobroga. Tomas je završio s 10 poena, a Gordon s osam, dok je najbolji strijelac momčadi bio Lukša Andrić sa 14 koševa i sedam skokova.

Kod Siene su već standardno konce u rukama imali McIntyre (15 poena), koliko je ubacio i Sato, dok je K. Lavrinovič ubacio 13 poena.

Realno, bio je to poraz koji se u kalkulacijama unaprijed upisao, ali su odličnih 20 minuta te drugi dio treće četvrtine pokazatelj kako Velimir Perasović dobro usmjerava svoj brod.

Siena je, pak, za Zagrepčane brod, ali onaj svemirski,  koji ih je uputio na omjer 1-5. Sljedeći tjedan Cibona dočekuje veliku Barcelonu, ali prije toga gostuje u NLB ligi kod sve bolje Union Olimpije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije