Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje vukova

Cibona u gostima iznenadila Igokeu, Mavra odličan

07.10.2014..,Zagreb -  KC Drazen Petrovic, Zagreb - ABA liga, 2. kolo ABA lige: KK Cibona -  KK Crvena zvezda Telekom. Boban Marjanovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpić/Pixsell
07.12.2014.
u 00:17

- Znao sam da moramo biti čvrsti u obrani i da moramo riskirati šut. Imali smo sreće da su domaći loše šutirali trice i nisu se uspjeli odlijepiti - istaknuo je Rimac

Košarkaši Cibone iznenadili su u gostima Igokeu pobijedivši u Laktašima sa 71:61. Junak utakmice bio je Dominik Mavra, mladić koji je zamjena za Jerela Blassingamea.

- Za nas je ovo bila bitna utakmica, prva bez Blesinggemea i zato je svaki pojedinac je dao sto posto kako bi dokazali da možemo igrati i bez njega. Bili smo koncentrirani od prve do posljednje minute, što pokazuje samo 61 koš domaćina - rekao je Dominik Mavra koji je postigao 17 koševa.

Pogodio je tri od sedam trica, ali je bio bez promašaja za dva koša (4-4). Uz Mavru odlično su igrali Damir Markota (16 koševa), Jure Lalić (14 koševa i sedam skokova), Marin Rozić (sedam skokova i pet asistencija) i Filip Krušlin (sedam koševa).

Slaven Rimac na poziciji startnog playmakera dao je prednost Vladi Ilievskom, međutim iskusni Makedonac nije imao svoj dan. Niti on, a niti Siriščević nisu bili napadački raspoloženi. Nakon odmora Igokea je u 26. minuti mala prednost 45:41, a onda su krenuli Cibosi. Kada je Markota tricom izjednačio na 48:48 to je bio znak da će bodovi otići u Zagreb. Cibona je na početku posljednje četvrtine povela sa desetak koševa razlike i tu prednost održavala do kraja. Igokea u napadu nije imala dovoljno kvalitetnih rješenja i nije se mogla nikako približiti Cibosima.

- Znao sam da moramo biti čvrsti u obrani i da moramo riskirati šut. Imali smo sreće da su domaći loše šutirali trice i nisu se uspjeli odlijepiti - istaknuo je Rimac.

Ostali rezultati: Olimpija - Szolnoki 79:61, Krka - Budućnost 81:90; danas igraju: MZT - Levski, Partizan - Mega, a u ponedjeljak Cedevita - Zadar, te Metalac - Crvena zvezda.

Poredak: Budućnost 10-1, Crvena zvezda 10-0, Olimpija 7-4, Cedevita 7-3, Krka 5-6, Szolnoki 5-6, Cibona 5-6, Partizan 5-5, Mega Leks 5-5, Igokea 3-8, Metalac 4-6, Zadar 3-7, MZT Skopje 3-7, Levski 1-9.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije