Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA Zadar i nakon pobjeda protiv Splita i Cibone ima jako težak put do završnice

Cibona se pojačava, u Zadru odlasci?!

06.01.2009.
u 15:58

Košarkašima Zadra je i nakon nedavne pobjede u spektaklu nad Cibonom svaka slijedeća utakmica odlučujuća za plasman na Final four NLB lige. To je nakon utakmice potvrdio i junak pobjede nad Zagrepčanima u spektalu pred 9000 gledatelja Rok Stipčević.

- Najbitnije je da mi imamo pristup svaki puta kao protiv Cibone - rekao je Rok Stipčević ističući i zaslugu Denisa Pleslića v.d. zadarskog trenera koji ima dvije pobjede u dvije utakmice regionalne lige, a koje vodi samostalno.

Pleso 100 posto
Prvo je nakon neočekivanog poraza u Novom Sadu kod Vojvodine i smjene Ace Petrovića pod Plesinim vodstvom pobijeđen Split u Splitu, a potom i Cibona u punoj dvorani Krešimira Ćosića. Odlična je to najava nove zadarske serije, no zbog ranijih pet poraza Zadar je da bi bio siguran u plasman na završni turnir, u biti i “prisiljen” pobjeđivati u kontinuitetu.

Jer, za razliku od Zadra i Cibone koji imaju po pet poraza Partizan ima samo jedan, Crvena Zvezda dva poraza i Hemofarm tri i tek su Vrščani, a možda i zbog teškog rasporeda i Crvena Zvezda, dostižni za oba hrvatska kluba. No i jedni i drugi imaju kredit od eventualno možda dva, najviše tri poraza kako bi sudjelovali na završnom turniru, a ni to im sigruno ne jamči prolaz.

Zadarski košarkaši baš u slijedeće dvije utakmice imaju jako težak posao nakon kojeg bi moglo biti puno toga jasnije o zadarskim ambicijama za završnicu NLB lige. Jer, Zadrani već prekosutra gostuju kod probuđene sarajevske Bosne koja je doduše s 44 koša razlike stradala u Višnjiku u prvom dijelu sezone, no nakon toga skupivši ukupno šest pobjeda, svaki puta su skupo prodavali kožu i u porazima. Tako su držali do posljednjeg trena u “konopcima” i slijedećeg protivnika Zadra u Dvorani Krešimira Ćosića, vodećeg Partizana. Tek s te dvije pobjede Zadrani mogu “istaknuti” kandidaturu za stizanje vodećih i ulazak u Final four.

Tri teška gosta
Kod kuće imaju još teška domaćinstva protiv Hemofarma, Budućnosti i Crvene Zvezde direktnih konkurenata, te dva teška gostovanja protiv FMP-a i Olimpije. No, kartu do toliko željene završnice i puno bodova za euroligaški ugovor Zadru dakako čekiraju i gostovanja protiv Heliosa, Zagreba, Krke , te doma u posljednjem kolu protiv Vojvodine i očito je da Zadrani imaju nimalo lak zadatak. No, ni njihov direktan suparnik za euroligaški ugovor, Cibona, također nema lagan raspored. Stoga je nažalost po hrvatsku košarku teško očekivati da će u završnici regionalnog prvenstva biti dva hrvatska kluba.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije