Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Ćosićev kup

Cibona pregazila Zadar za novi obračun s Cedevitom

kk cibona
Jurica Galoić/Pixsell
06.02.2013.
u 22:09

Cibona je u dvorani Dražena Petrovića uvjerljivo slavila protiv Zadra rezultatom 100:67.

U finalu Kupa Krešimira Ćosića igrat će Cedevita i Cibona (četvrtak, 20 sati). Nakon što su cedevitaši prvi izborili ulazak u finale pobjedom nad Splitom 89:80, to je za rukom pošlo i košarkašima Cibone koji su u svom polufinalnom srazu bili bolji od Zadra 100:67.

To je ujedno bila i najveća prednost vukova na utakmici. Zadar se dobro držao prvu dionicu koju je čak i dobio 20:17, no onda je u sljedeće tri potonuo. Cibonu je predvodio Žižić sa 22 ubačaja,a Blassingame je dodao 20. Strawberry je zabio 13, a Nicević 10.

- Znali smo da Zadar ima problema,  da su došli bez dva Amerikanca, da su bez prvog potrošača lopti i da će igrati na sve ili ništa. Dobrom energijom i koncetracijom u obrani trasirali smo utakmicu prema pobjedi. Blassingame je bio u prilagodbi, ima kvalitetu, a danas nam je dao ono što nam nasušno treba: brzinu, energiju, asistencije - rekao je Cibonin trener Lutz.

Zanimljivo, kod vukova su se svi upisali u strijelce osim Kovačevića, a Cibona si je zbog visokoga vodstva mogla dozvoliti luksuz i za finale odmoriti Kusa, Strawberryja...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije