Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA U ogledu 6. kola Cibona na svom parketu svladala Crvenu zvezdu sa čak 86-63

Cibona pregazila Crvenu zvezdu

01.11.2008.
u 18:13

Trebao je to biti derbi. Trebao. No, Cibona je u šestom kolu NLB lige pomela Crvenu zvezdu s velikih 86:63. A Beograđani su u Draženov dom došli s omjerom 5-0. Razlika je na kraju susreta mogla biti i veća jer su vukovi u drugom poluvremenu vodili i s više od 30 koševa razlike.

Cibona je loše otvorila utakmicu, nakon dviju izgubljenih lopti gosti su otišli na plus šest (7:13).

@linkbox@ – Uvevši Prkačina u igru, promijenili smo tijek utakmice. S Prkom smo dobili na iskustvu i sigurnosti i tada smo preuzeli kontrolu – rekao je Tomislav Mijatović, pomoćnik Cibonina trenera Velimira Perasovića.

U tim je trenucima vukovima pomogao i kvar na semoforu i u tih pet minuta stanke uspjeli su se cibosi “dovesti u red”. Serijom 12:1 (dvije trice Marshalla) vukovi su na kraju prve četvrtine otišli na 19:14, a nalet su domaći nastavili i u drugom dijelu, kada su nakon dviju kontri Rozića Zagrepčani pobjegli na plus 16 (34:18).

U nastavku su zvezdaši još više potonuli. Agresivna Cibonina obrana natjerala ih je na mnogo izgubljenih lopti, što su vukovi iskoristili za lagana poentiranja iz kontri, čime su poveli i s preko 30 koševa razlike.

Kod cibosa najbolji je strijelac bio Marshall s 22 koša, dok su po 13 postigli Rozić i Vukušić, koji je dodao i sedam skokova. Pobjedom protiv Crvene zvezde omjer vukova u regionalnoj ligi nakon šest kola je 3-3 i sada s velikim optimizmom u četvrtak u Euroligi dočekuju Olympiakos.

NLB liga, 6. kolo:
Hemofarm - Zadar 87-81
Cibona - Crvena zvezda 86-63
Partizan - Budućnost 85-71
Krka - Vojvodina 81-70
Split - Union Olimpija (nedjelja)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije