Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve ih manje ima

Cibona po drugi put slavila na Gripama, egzodus se nastavlja pa odlazi i Mustapić

22.03.2024.
u 23:41

Bojim se da nas, do kraja sezone, neće biti više od osam devet na treningu. No, dok ne ode i posljednji igrač ja ću biti ovdje, kazuje Cibonin trener Dino Repeša

Cibona je i drugi put ove sezone slavila na Gripama (83:76) i to je poraz koji će košarkaše Splita zaboljeti jer ova pobjeda im je trebala za utvrditi izglede za plasman u doigravanje ABA lige. Čulo se to i izjava trenera žutih Slavena Rimca:

- Znajući koliko nam ova utakmica znači mi smo ju morali dobiti i za mene kao trenera, a kao takav snosim najveću odgovornost, ovo je težak poraz. Cibona je još jednom pokazala karakter, a na parketu to uvijek odlučuje, tko ima veća muda te momčadi pobjeđuju.

A ključni igrači devete regionalne pobjede cibosa bili su bek-šuter Aleksandar Aranitović (19 koševa, 5 asista), centar Matej Bošnjak (16 koševa, 7 asista), kapetan Krešimir Radovčić (12 koševa) i razigravač Jakov Mustapić (18 koševa, 4 osvojene lopte) kojem je ovo bila i posljednja ovosezonska utakmica u dresu zagrebačkog kluba. A to je obznanio i trener Zagrepčana Dino Repeša:

- Hvala Jakovu za sve što je ove sezone napravio za klub i sada ćemo imati još jednog igrača manje u rotaciji. Bojim se da nas, do kraja sezone, neće biti više od osam devet na treningu. No, dok ne ode i posljednji igrač ja ću biti ovdje.

Dakle, egzodus Ciboninih košarkaša se nastavlja. Nakon što su otišli krilni-centri Domagoj Vuković (Tajvan) i Tomislav Buljan (Španjolska), kraj sezone u "čoporu" vukova neće dočekati niti pouzdani bek Mustapić. A on seli u Italiju, također na posudbu, u redove talijanskog drugoligaša Tremec Cento.

S obzirom na to da je Mustapić, baš kao i dvojica otišlih, onaj koji ne može igrati završnicu domaćeg prvenstva, jer ga Cibona zbog blokade na HKS-u ne može registrirati, onda je i logično da ode negdje gdje može biti registriran i igrati. I pri tome nešto i zaraditi.

- Sa svakodnevnim odlascima ovo nema smisla a kada krene domaće doigravanje igrat ćemo s pet igrača a možda i manje. Jer, ako vam se dogodi kao protiv Zaboka, da vam se na "plus 14" ozlijedi Bundović onda vi više niste favorit ni protiv koga. Hoće li još netko otići to nije pitanje za mene.

Dakako, to je pitanje za vodstvo kluba koje na njega, nažalost, odgovora nema. Baš kao što nitko nema odgovor na nehumane uvjete igranja preko vikenda na što je Repeša, na splitskoj presici, također upozorio:

- Meni je neshvatljivo da se oko toga ne može postići dogovor. Po meni nije normalno da Zadar igra u subotu utakmicu ABA lige pa u nedjelju u Sinju. Da Cibona iz Sinja ide izravno u Beograd da bi igrala protiv Mege. Nije normalno da protiv Dubrovnika ne možemo igrati u ponedjeljak nego se forsira nedjelja. Evo, mi ćemo sada iz Splita doći u subotu u četiri ujutro a u nedjelju već igramo utakmicu. Nije stvar u tome što ćemo mi možda izgubiti neto što se netko može ozlijediti.


 


 


 


 


 


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije