Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Repeša protiv Joventuta, Planinić kod Panioniosa

Cibona na 24 sata Le Mansa

Foto: Marko Prpić
import
30.10.2008.
u 08:49

Nakon dva neuspješna gostovanja u regionalnoj ligi, Cibona će u četvrtak (20.30) prvi put gostovati u Euroligi. Kako se u Vršcu i Beogradu nisu proslavili, postavlja se pitanje ima li ta momčad uopće izgleda na teškom gostovanju u Francuskoj. Pred cibosima su “24 sata Le Mansa” (tako se zove slavna utrka) i prilika da se napravi i drugi veliki korak prema najboljih 16.

Mnogo energije i atletike Sudeći po onome što su pokazali na gostovanju kod Unicaje, Le Mans je momčad koja konfiguracijski ne odgovara Zagrepčanima. Ima letače pod obručima, a Ciboni je upravo obrambeni skok slabost.

- Obrambeni je skok naš veliki problem, a pojačan je nakon Vukušićevih teškoća s leđima - priznaje trener Perasović.

Vukušić je jučer otputovao s momčadi i neizvjesno je koliko će moći pomoći. A to znači da bi Lukša Andrić mogao veći dio utakmice igrati kao krilni centar, a da bi ga mijenjati mogao Marin Rozić kao lažni krilni centar.

- Uspijemo li dobiti bitku u skokovima, bit ćemo blizu pobjede - uvjeren je Kus.

Davor je ovako opisao vrijednosti suparnika:

- Tipična francuska momčad, s mnogo energije i atleticizma, ali i s nedostatkom discipline u igri. Ne smijemo dopustiti mnogo trke i skokova. Često i nerezonski šutiraju pa bismo to trebali kazniti.

U reketu skaču Badiane i Koffi, leđima igra Batista, a za vanjsku paljbu zaduženi su razigravač Chase, branič Spencer i krilo Bluthental.

Tsonga koji ne servira
Za Le Mans igra i vrlo nadareni Enzo Tsonga (18), mlađi brat poznatog tenisača Jo-Wilfrieda, no na servisu su stariji, a primat će ga i Earl Calloway.

- Cibona je dovoljno jaka da pobijedi na tom gostovanju - kaže Calloway i priznaje da mu je lakše otkako su u momčad došli Amerikanci, “solističko” krilo Marshall i timski radnik Homan. Da bi cibosi iznenadili, svi bi morali biti u dosad najboljem izdanju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije