Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA KOLJENIMA

Obnova pod tornjem, dolaze dva nova igrača za bijeg sa začelja

Cibona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
14.10.2015.
u 20:25

'Već za Partizan dovodimo razigravača i još jednog vanjskog igrača.'

Nakon pet kola začelje ABA lige čvrsto drže Cibona i Zadar (po 1-4). S obzirom na to da je Zadar imao teži raspored, zacijelo je u Višnjiku manje stresno nego u Draženovu domu gdje je došlo do rekonstrukcije momčadi koju objašnjava dopredsjednik kluba Aco Petrović:

– Zbog pogrešne procjene vezane uz Coreya Fishera, koji nam je trebao biti glavni igrač, ulazak u sezonu nije u skladu s očekivanim, a Saddler, njegova zamjena, ionako nije bio u ozbiljnim kombinacijama. Nažalost, igrači koji su dovedeni kao pojačanje, a doveli smo ih konsenzusom u klubu, nisu funkcionirali. S obzirom na to da je riječ o ključnoj poziciji, više nismo imali strpljenja pa ćemo već u subotnju utakmicu s Partizanom ući s obnovljenom momčadi. Dovodimo novog razigravača, ali i vanjskog igrača.

To s novim vanjskim igračem sugerira nam da u Ciboni nisu zadovoljni dobro plaćenim Berishom (100 tisuća eura po sezoni) koji je dosad odigrao samo jednu dobru utakmicu (22 koša protiv Olimpije).

– Svjesni smo da i na toj poziciji moramo pojačati kvalitetu igre pa je s Berishom sve otvoreno. Moguće je da ostane, ali i da raskinemo ugovor. S njim ćemo sjesti nakon utakmice s Partizanom i vidjeti kako dalje. Moramo što prije uhvatiti priključak s ostatkom lige.

Budući da nam Petrović nije htio kazati o kojim je to pojačanjima riječ, s košarkaške tržnice čuli smo da je riječ o bivšem igraču Zadra Jamesu Florenceu (27) i slovenskom reprezentativcu Nebojši Joksimoviću (33). Florence je započeo sezonu u francuskom prvoligašu Paris-Levalloisu, ali odande odlazi, dok je Joksimović ove jeseni bio bez angažmana.

Obojici je ABA liga poznata, posebice Joksimoviću koji je četiri sezone igrao za Hemofarm, pa tri za Igokeu te po sezonu za Olimpiju i Krku. Za Sloveniju je igrao na tri Eurobasketa, a na posljednjem čak u ulozi pomoćnog razigravača, ali sa skromnom minutažom (9 minuta po utakmici).

>>Težak poraz Cibone u Valjevu, Zadar posrnuo protiv Mega Leksa

Komentara 3

Avatar links
links
11:41 16.10.2015.

nevjerojatan bezobrazluk!!! trošiti naše novce na basketaša sa kosova i ozljedjenog amera je nedopustivo u ovoj situaciji kada se kroz stečaj i otpis dugova pokušavaju prevariti svi koji su ikada imali vezu sa Cibonom, tko će platiti raskide i nove igrače, mutni poslovi u nekada veeelikom klubueto šta je multifunkcionalni Aco donio, deset funkcija i nikakva korist, bolje da razmisli o svojoj odgovornosti!!!

Avatar comandante
comandante
21:33 15.10.2015.

pa kako vas nije sramota platiti naših 100000 za indijanca sa kosova?? notkud ti lova Petroviću????

SV
svitilnik
17:20 16.10.2015.

Evo još jednog dokaza zašto treba ukinuti BABA ligu. U Ciboni, koja je jedna od utemeljitelja te podmetnute lige, koja kao Trojan virus nagriza i uništava hrvatsku košarku, shvatili su da bi mogli iz nje ispasti pa brže bolje traže nove igrače. No zašto to pišem ? Opet se juri za rezultatom a zanemaruje razvoj naših talenata. Zato se opet kupuju i dovode strani igrači koji uzimaju minutažu našim mladim igračima i to onima koji igraju u reprezentacijama svih uzrasta. Neki čak ne igraju uopće. Još nešto je interesantno. Tko će platiti sve te strane igrače ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije