Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASOVANJE Na američkim predsjedničkim “izborima” u Ciboni pobijedio je demokratski kandidat

Cibona i NBA liga za Obamu

03.11.2008.
u 18:32

U posljednjih 15 sezona Cibona je samo jednu sezonu bila bez stranaca, a dvije bez Amerikanaca. S Rusom Kisjurinom, Ukrajincem Okunskim, Mađarom Baderom i Portorikancem Ayusom, u Tornju je dosad igralo 29 stranaca.

Od 25 Amerikanaca najomiljeniji su bili Doug Lee, Chucky Atkins i Chris Warren (inače panamski reprezentativac), a u taj krug bi tijekom ove sezone mogao ući i netko od trojice aktualnih. Naime, Earl Calloway, Rawle Marshall i Jared Homan jako su se dobro uklopili u momčad i hrvatski suigrači dobro su ih prihvatili.

Jedna od tema u momčadi posljednjih dana bili su američki predsjednički izbori koji se održavaju 4. studenog. U povodu toga “proveli” smo mini-izbore među američkim građanima u Ciboni i dobili sljedeći rezultat: Obama – McCain 2:1.

Kako se moglo i pretpostaviti, obojica tamnoputih košarkaša (Marshall, Calloway) glasovala su za Baracka Obamu, a bjeloputi Homan svoje je povjerenje poklonio McCainu. Za razliku od Marshalla koji to nije učinio, Calloway i Homan obavili su svoju građansku dužnost. Calloway je to učinio kada je zagonetno nestao na 10 dana iz Zagreba (i zbog neisplaćene rate ugovora otišao kući), a Homan prije nego što ga je Cibona angažirala.

– Premda je moja Iowa uglavnom demokratska, ja sam već glasovao za McCaina jer sam republikanac. Učinio sam to prije dolaska u Hrvatsku jer to mogu oni američki građani koji će na dan izbora biti u inozemstvu. McCain je stariji, iskusniji, mnogo je vremena proveo u Kongresu. Mogao bi otvoriti nova radna mjesta, pokrenuti ekonomiju. Obama je znatno mlađi, volim njegove osobine, vrlo je osoban, sjajno govori i favorit je, no možda je još neiskusan za taj posao – objašnjava svoj izbor Homan.

Pitali smo Callowaya misli li da će crna Amerika glasovati za Obamu, a on nam je odgovorio da će vjerojatno biti tako.

– Utorak je veliki dan za Sjedinjene Američke Države, dan za veliku promjenu. Ne samo za Ameriku nego i za cijeli svijet. A promjena nam je, to je vidljivo, uistinu potrebna. Želimo ekonomske promjene i povratak naših vojnika kući. Sva trojica Ciboninih Amerikanaca fakultetski su obrazovani momci pa tako i Rawle Marshall. Ovaj je vitki krilni košarkaš dvije godine igrao u NBA ligi (Dallas, Indiana) pa smo ga pitali:

– Mislite li da će NBA liga većinski biti uz Obamu jer je u ligi oko 90 posto tamnoputih igrača?

– Vjerojatno, jer to je povijesna prilika da Amerika dobije prvog crnog predsjednika.

Cibona, pak, u četvrtak, 6. studenog, ima povijesnu priliku pobijediti najskuplju momčad Eurolige, atenski Olympiacos. Sva trojica Amerikanaca misle da to nije nemoguća misija, ali samo uz obranu kakvu su igrali protiv Le Mansa i Crvene zvezde i najveći mogući stupanj združenosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije