Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE KAMO?

Cibona bi Repešu, a Cedevita želi Nevena Spahiju

'24.08.2012.,Osijek - Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u kosarci  2013. godine u Sloveniji.Hrvatska - Madjarska,Jasmin Repesa Photo:Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorovic/PIXSELL
22.05.2013.
u 12:03

- U pričuvi smo imali trenera koji vrijedi 800.000 eura - tvrdi predsjednik HKS-a Danko Radić

Čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza, baš kao i mnogi košarkaški poklonici, priželjkivali su mjesecima da Jasmin Repeša dobije otkaz u Unicaji iz Malage. Premda takvo što na prvi pogled izgleda zlobno prema samom Repeši, bio je to zapravo jedini način da Repeša ostane hrvatski izbornik.

- Završilo je kako smo svi priželjkivali i očekivali. Plan priprema je već prije napravljen, a uskoro slijedi i popis igrača - bila je prva Repešina reakcija za internetske stranice HKS-a.

Dakle, Jaska sada možemo i službeno zvati izbornikom hrvatske vrste. Predsjednik HKS-a Danko Radić takvim ga smatra još od lani.

– Repeša je izbornik već godinu i pol dana. Iz HKS-a nikada nije rečeno da nemamo izbornika, no istina je i da smo u utorak mogli ostati bez njega.

Španjolski zakonik je sulud

A što bi se dogodilo da je Unicaja odlučila zadržati Repešu? Bi li u tom slučaju Spahija bio izbornik?

- Cijelo vrijeme imali smo jednog čovjeka u rezervi. Zapravo, imali smo u pripravnosti dva trenera kojima je cijena na europskom tržištu 700-800.000 eura. Da ovo s Jaskom nije prošlo, uskočio bi Neven jer smo se tako dogovorili, i to još onda kada smo doznali da bi Repešin angažman u španjolskom klubu mogao biti problem.

Danko Radić smatra da pravila prve španjolske lige (Liga Endesa) zadiru u ljudske slobode.

- To pravilo da trener španjolskog kluba ne može voditi reprezentaciju nema veze s mozgom, a ni s ljudskim pravima, a oni si to dopuštaju samo zbog inertnosti Fibe. Da se netko zainati i to izvede na sud, Španjolci bi to sigurno izgubili.

Repeša se u Hrvatsku vraća već sutra, a očekivati je uskoro i njegovu presicu. No, predvidjeti je i da će ga Cibona htjeti angažirati jer to priželjkuju i roditelji i menadžeri njihovih supertalenata. Radić zacijelo neće imati ništa protiv da mu izbornik radi u hrvatskom klubu? Štoviše, to mu olakšava život.

- Kamo sreće da se svi naši treneri vrate u Hrvatsku! Bilo bi sjajno da Repeša vodi Cibonu, a Spahija, recimo, Cedevitu, ali i da nam se vrate Perasović i Tabak.

Spahija sa Spursima

Ne znamo je li Danko Radić doveo slučajno u vezu Spahiju i Cedevitu, no znamo da se Cedevita ozbiljno zanima za višegodišnje usluge trenera koji je bio klupski prvak u šest europskih država i koji je trenutačno gost San Antonio Spursa u NBA doigravanju. Cedevita će razgovarati i s Repešom, koji joj je zanimljiv samo ako ne bude ostao izbornik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije