Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIB - INT 1:0

Cibalia u borbi za ostanak svladala Inter

Cibalia - Istra (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
18.05.2013.
u 20:52

Jedini gol za Cibaliju zabio je Vitaić u 13. minuti s bijele točke, no treba napomenuti da su domaćini od 18. minute igrali s igračem manje nakon što im je vratar Matković.

Dan D ili utakmica svih utakmica samo su neki od epiteta koje je radi borbe za opstanak nosila utakmica Cibalije i Intera.

Borba za opstanak, gdje ni pobjeda Cibaliji ne znači ostanak u društvu najboljih, privukao je na tribine vinkovačkog stadiona više od 2000 gledatelja. Svjesni značaja utakmice bili su svjesni igrači i jedne i druge momčadi tako da je radi straha od pogreške bila razumljiva nervoza i rastrgana igra s obje strane.

Po Cibaliju je utakmica počela idealno. Već u petom minuti Mitrović je pogodio gredu da bi u 13 minuti poveli. Gol je postigao Frane Vitaić iz kaznenog udarca koji je nad njim prethodno skrivio Herceg. I kada se činilo da sve ide na mlin domaće momčadi došla je 18 minuta i pokušaj Miloševog vraćanja lopte vrataru Matkoviću s pola terena.

Matković je bio neodlučan i učinio prekršaj nad Budimirom kao posljednji igrač obrane radi čega je opravdano isključen. Poslije toga trenutka igra na terenu svela se na kontinuirano držanje lopte od strane gostujućih igrača i čvrstu obranu domaćih igrača. I pored stalnih napada igrači Intera ipak nikako nisu uspijevali na pravi način kapitalizirati činjenicu da više od 70 minuta imaju igrača više.

Njihova igra bila je spora, često i bezidejna s upornim forsiranjem dugačkih lopti. Poslije vinkovačke epizode rješavanje pitanja opstanka u HNL-u ipak će biti odlučeno u zadnjem kolu kada Inter dočekuje Slaven a Cibalia gostuje u Osijeku. Treba znati i da je Cibaliji za opstanak neophodno i da se poklope još neki rezultati direktnih konkurenata.

Magić: Imali smo meč loptu koju nismo iskoristili

-Imali smo meč loptu i širom otvorena vrata opstanka u HNL-a ali nažalost nismo prošli kroz njih, riječi su s kojima je Rajko Magić, trener Intera, prokomentirao poraz od Cibalije.

Interu nije pomogla niti činjenica da su više od 70 minuta igrali s igračem više nakon što je vratar domaćih Matković isključen u 18 minuti.

– I pored poraza nemam što da zamjerim mojim igračima. Nismo imali niti sreće, imali smo gredu i vratnicu. Uz to ozlijedio se i Budimir. Preostaje nam sada pobijediti u zadnjem kolu Slavena i onda iščekivati ostale rezultate nadajući se najboljem - rekao je Magić.

Trener Cibalije Miroslav Bojko poslije dramatične utakmice i završnice za infarkt, kada je Inter stiskao njegovu momčad u 16 metara, rekao je samo da je izuzetno zadovoljan i da svojim igračima može samo čestitati.

– Znali smo da će biti teška utakmica ali ne i da će biti ovako teška. Kad 70 minuta igraš s igračem manje teško je govoriti o nekoj kvaliteti. U tim situacijama može se samo govoriti o disciplini i taktičnosti momčadi. Idemo zadnje kolo u Osijek da pobijedimo i onda i mi isto tako da iščekujemo ostale rezultate - rekao je Bojko.

Duel momčadi koje se bore za opstanak još jednom je bila prilika i da se prokomentira licenciranje momčadi od strane HNS-a.

– Žalosno je da tjedan dana prije kraja prvenstva mi ne znamo tko ima licencu, a tko ne. HNS treba da zauzme jasan i čvrst stav i da ga se drži te da isti uvjete vrijede za sve klubove, a ne sada da se priča kako će Hrvatski Dragovoljac dobiti licencu iako ima blokiran račun - rekao je Magić.

>> Istra srušila europske ambicije Splita

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije