Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vitalij obranio naslov boksačkog prvaka

Chisora izgubio od Klička, a onda se potukao s Hayeom

Vitalij Klicko (1)
Foto: AFP
1/5
19.02.2012.
u 10:40

Dereck Chisora (28) nije nokautom platio za pljusku koju je odvalio 12 godina starijem Vitaliju Kličku na vaganju dan prije borbe. Na konferenciji za novinare nakon meča Chisora se potukao s Davidom Hayeom

U osmoj obrani svog WBC naslova, Kličko je sinoć u Munchenu bezobraznog suparnika pobijedio “samo” na bodove (118:110, 118:110, 119:111).

Britanski teškaš znao je da, ako je sve uobičajeno, nema nikakvih izgleda protiv, borca koji je 15 centimetara viši od njega. Zato se Del Boy prije borbe poslužio prljavim trikovima.

Dereck pljusnuo Vitalija i pljucnuo na Vladimira

- Taj šamar promijenio je startne psihološku poziciju i u tom dijelu doveo Chisoru u malu psihološku prednost - kazao je bivši europski prvak Željko Mavrović. No, Vitalij se nije dao navući na tanak led. Protiv borca koji je tražio “infighting” i klinč, boksao je na distanci, bez rizičnih razmjena udaraca. U tome smirivanju pomagao mu je i brat Vladimir koji je uoči borbe imao ulogu kontrolora. Vladimir je ušao u Chisorinu svlačionicu, gdje su mu poručili da nije dobro došao, da bi provjerio ima li u njegovim rukavicama neprimjerenih pomagala.

Nakon što je Chisora ušao u ring zakrabuljen, Vitalij je najavio:

- Chisora, uvrijedio si obitelj Kličko. Sada je vrijeme za borbu. Vrijeme je za sljedeći nokaut. Ovo je tvoj sudnji dan.

Za vrijeme intoniranja “God Save The Queen” Chisora kao da se molio za i Bogu i Kraljici. Ušao je u ring s majicom omiljenog mu Manchester Uniteda s brojem sedam, a uspio je i pljucnuti vodu na brata Vladimira. No, ništa od toga mu nije donijelo čudo. Pružio je više no što se od njega očekivalo, napadao, pa za Klička to nije bio sparing kao mnogi prethodni.

Sukob Chisore i Hayea na presici nakon meča

Na konferenciji za novinare nakon dvoboja Dereck Chisora i David Haye, bivši svjetski prvak prema WBA verziji, su se potukli! Haye je radio za jednu televiziju i ometao je konferenciju ubacivanjem u riječ Chisori.

Nakon verbalnog prepucavanja Chisora je krenuo prema Hayeu koji je stajao među novinarima i fotoreporterima te su se potukli. Haye je zamahnuo prema Chisori držeći bocu u ruci, ali ga je promašio, pa je u metežu koji je izbio najgore prošao njegov trener Adam Booth koji je zaradio posjekotinu na čelu.

 - Kunem ti se Bogom, upucat ću te David Haye. Posjekao me bocom - vikao je Chisora.

Vladimir Kličko snimljen je kako se podsmijavao za vrijeme tog obračuna, a kasnije je za BBC prokomentirao:

- Potpuno sam razočaran. Ovo je otišlo malo predaleko. Boksački sport ne bi smio biti ovakav.

Otočki mediji pišu kako će Disciplinski odbor Britanskog boksačkog saveza oštro kazniti svoje boksače!

Komentara 24

HS
Hrvatski sin
12:06 19.02.2012.

kakav je ovo komentar dole žena nabrojava boksače i piše muhamed ali,klej.. pa to je ista osoba!

OB
-obrisani-
11:33 19.02.2012.

Ko je ovaj cirkus samo organizirao... Ukrtako izmedju pauze u filmu pogledala.... smijurija... klicko ko mokra vreca, kilav Chisora za dvije glave manji od Vitali-a .. Sudacka odluka je isla u korist Klico iako nije nista pravo ni on pokaza....... s**** u boji ko je Box za sport proglasio....

HS
Hrvatski sin
11:47 19.02.2012.

naletio crnjo na drugog kulturnog frenda s bocom.moralo mu se vratit poslje pljuvanja i šamara na aktera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije