Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI ULOZI

Childress se okladio u godišnju plaću

14.11.2008.
u 13:30

Sedam milijuna eura vrijedna je oklada Josha Childressa i Sofoklisa Schortsianitisa, košarkaških zvijezda atenskog Panathinaikosa.

Dvojica tamnoputih igrača momčadi Panagiotisa Giannakisa nisu se, međutim, kladili u broj koševa ili bilo koji drugi statistički parametar. Okladili su se hoće li Childress u godinu dana naučiti grčki jezik(?!).

Ne uspije li mu svladati govorni grčki, Childress će popularnom “Baby Shaqu” prepustiti godišnju plaću. A sa sedam milijuna eura godišnje američki je krilni igrač najplaćeniji košarkaš u europskoj povijesti. Uspije li, Schortsiantis će prepustiti njemu svoju, daleko skromniju godišnju plaću.

Grčki su mediji objavili priču o bizarnom klađenju, koju prenosi Marca, interpretirajući da njome Childress želi dokazati koliko je ozbiljno shvatio dolazak u Europu i u kojoj se mjeri želi uklopiti u njemu novu, helensku kulturu.

Amerikanac ima 25 godina. Ove je sezone u Atenu stigao iz Atlanta Hawksa nakon što mu je istekao početnički ugovor. Potpisao je trogodišnji ugovor za iznos od 20 milijuna eura. U Atlanti je imao i minutažu (30 minuta) i statistiku (11 koševa, pet skokova po utakmici) pa se može reći da nikad prije tako uspješan košarkaš u naponu snage nije došao igrati u Europu.

Godine 2004. Hawksi su ga birali kao šesti izbor prvog kruga NBA drafta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije