Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Chicago i Miami formalnost dijeli od polufinala Istoka

Dwyane Wade
22.04.2011.
u 08:19

Velesile na Istoku, Chicago Bullse i Miami Heat, tek formalnost, jedna pobjeda, dijeli od plasmana u polufinale Istočne konferencije

Bikovi su slavili i u trećoj utakmici protiv Indiana Pacersa, ovaj put na njihovu terenu, rezultatom 88:84.

Bila je to treća utakmica u kojoj je pobjeda mogla otići na stranu Indiane, a da je bilo malo više sreće (i prisebnosti) u završnicama, sad je lako moglo biti 3:0 za momčad Franka Vogela.

Ovako, najbolja momčad nakon osnovnog dijela pokazala je da može slaviti i kad najkorisniji igrač lige Derrick Rose igra za zaborav - pogodio je 4 od 18 lopta, no jedna od njih bila je presudna, polaganje 17,8 sekunda prije kraja. No, lošoj večeri unatoč, Rose je bio prvi strijelac Bullsa sa 23 koša. Kod Indiane je najraspoloženiji bio Danny Granger sa 21 košem.

Četvrta utakmica igra se sutra u 20.30 po srednjoeuropskom vremenu.

Kao i Bullse, i Miami Heat od prolaska u drugi krug dijeli tek jedna pobjeda. No, momčad s Floride Philadelphiju gazi sa stilom. Sitnijih problema bilo je tek u prvom susretu, drugi je odlučen nakon dvije četvrtine, a u trećem je momčad predvođena Wadeom, Jamesom i Boshom slavila u Philadelphiji 100:94. Upravo su Dwayneu Wade nedostajale dvije asistencije za triple double (32 koša, 10 skokova, 8 asistencija). Kod domaćih prvo ime bio je Elton Brand sa 21 košem i 11 skokova.

Četvrta utakmica, u Philadelphiji, igra se u nedjelju (19 sati)

I dok je na Istoku sve riješeno, Portland se pobjedom na domaćem terenu protiv Dallasa (97:92) vratio u život. Smanjio je rezultat u seriji na 2:1, preživjevši još jednu veliku večer Dirka Nowitzkog (25 koševa, 9 skokova), potpomognutom ovaj put od strane Jasona Terryja (29 koševa). Kod Portlanda zasjao je Matthews sa 25 koševa.

Četvrta utakmica igra se sutra u 23 sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije