Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIVERPOOL BEZ LIGE PRVAKA

Chelsea slavio na Anfieldu i približio se naslovu

Frank Lampard
AFP
02.05.2010.
u 16:47

Liverpool je na domaćem terenu pao nakon 10 utakmica, a pobjedu londonskoj momčadi donijeli su Drogba i Lampard.

Nakon četiri i pol godine Chelsea je slavio na Anfieldu pobjedom 2:0 protiv Liverpoola, londonski je klub stavio obje ruke na pokal namijenjen engleskom prvaku!

Liverpool je, pak, ostao bez plasmana u Ligu prvaka i morat će se u novoj sezoni zadovoljiti utješnim nastupom u Europskoj ligi. Chelsea je tako nastavio pobjedonosni niz, a za ove njihove bodove najzaslužniji je Liverpoolov kapetan Steven Gerrard, čija je kardinalna pogreška u 33. minuti usmjerila dalji tijek dvoboja.

Gerrard je, naime, sa 30-ak metara pokušao vratiti loptu vrataru Reini, no nije vidio Drogbu, koji se “sakrio” iza srednjeg braniča Kirjakosa! Lukavi napadač Chelsea presjekao je Gerrardovo riskantno vraćanje lopte, zaobišao Reinu i doveo Chelsea u vodstvo!

Nastavak gostima


Do tada smo gledali ravnopravan dvoboj na Anfieldu, Aquilani je čak uzdrmao i vratnicu za Liverpool, no nevjerojatna Gerrardova pogreška odvela je utakmicu u jednosmjernu ulicu. Onu Chelseajevu.

Nastavak je, naime, posve pripao gostima, koji su imali još nekoliko lijepih prilika, a konačnih 2:0 postavio je Lampard već u 54. minuti. Bila je to lijepa akcija Chelsea, kompletna je Liverpoolova obrana ispala iz igre i promatrala goste kako pletu mrežu oko njihova gola. Na kraju je Anelka uposlio Lamparda, koji je s pet metara, u padu, poslao loptu kroz noge vrataru Reini. – Sve držimo u svojim rukama jer ćemo pobjedom u zadnjem kolu protiv Wigana na Stamford Bridgeu potvrditi naslov! Najbolji smo, zaslužili smo ovaj trofej – rekao je napadač Chelsea Salomon Kalou.

Reina napokon pao


Spomenimo da je ovo bio prvi Liverpoolov poraz nakon pet uzastopnih pozitivnih ligaških rezultata, a prvi poraz na Anfieldu poslije deset uspješnih utakmica! Vratar Liverpoola Reina primio je gol nakon gotovo mjesec dana – mreža mu je mirovala još od 4. travnja i 1:1 u Birminghamu protiv istoimena domaćina.

A onda je Steven Gerrard “pronašao” Didera Drogbu.

 

Premiership, 37. kolo:

Liverpool - Manchester United 0:2 (Drogba 33, Lampard 54)

Fulham – West Ham (16.00)

Sunderland – Manchester United (17.00)

Redoslijed: 1. Chelsea 83, 2. Manchester United 79 (-1), 3. Arsenal 72 (-1), 4. Tottenham 67 (-1), 5. Manchester City 66 (-1), 6. Aston Villa 64, 7. Liverpool 62...


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije