Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jednom su na nemogućem travnjaku nogometaši Barcelone iskazali vrhunsko umijeće

Chelsea - Barcelona 1:2 - Majstori izludili Mourinha

nog-chelsea-txt.jpg
import
23.02.2006.
u 16:10

- Messi nije samo dobar nogometaš, već i vrstan glumac - ispalio je u svom stilu Chelsein trener Jose Mourinho nakon što je na svojoj "njivi" (teren je bio nemoguć, gotovo bez trave, poliven vodom) izgubio od Franka Rijkaarda s 2:1 u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka.
Erupciju nezadovoljstva koju je stalno iskazivao tijekom dvoboja portugalski strateg nastavio je i nakon utakmice, okrivljujući za poraz argentinsko čudo od djeteta Lionela Messija i norveškog sucac Terjea Haugea. Prvog zbog navodne glume zbog koje je Del Horno isključen, a drugog zato što je pokazao crveni karton.

Portugalčeva prgavost
Kao i mnogo puta dosad taj je vrhunski trener, poznat po svoj prgavosti, izgubio glavu kada je stigao pred zid. Razumljiva je njegova silna želja za pobjedama, njegova ambicija da ispuni sve snove vlasnika kluba Romana Abramoviča, a najveći je san naslov europskog prvaka. No, iritantno je njegovo cendranje kada na semaforu njegova momčad nije u pozitivi, a posebno nakon ovih 90 minuta.
Kao prvi propust pamtimo Norvežaninov previd na račun Barcelone kada jedan brutalan start na Messiju nije vidio kao prekršaj, a bio je teži nego onaj radi kojeg je Del Horno isključen. Još je jednom svirao glazbu za Mourinhove uši kada je Geremi rukom igrao u svom  šesnaestercu, a moglo bi se razgovarati i o trenutku kada je Terry pao na  Messija u kaznenom prostoru Engleza.

 Barcina dominacija
 Ako nas pamćenje ne vara, ni od jedne njegove sudačke odluke Barca nije imala koristi. Bio je to Mourinhov klasični "držte lopova" nakon sraza koji je Barcelonu usmjerio prema četvrtfinalu, prema osveti za prošlogodišnji poraz u istom dijelu natjecanja.
No, umjesto što je ljutit na sve oko sebe, Mourinho bi trebao biti ljutit na sebe, jer je njegova momčad u srijedu navečer pala psihički. Bila je nervozna i preoštra, u ugri 11 na 11, prije isključenja inferiorna. Barcelona je još jednom pokazala da trenutačno u svijetu nema bolje nogometne jedanaestorice. A, budite uvjereni, Mourinho je to vidio. I to ga je izludilo, ti nogometni majstori skriveni ispod Barcelonina grba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije