Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priče iz svlačionice

Cheerleadersice - znale su na teren istrčati i bez kratkih hlačica

cheerleadersice (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/19
07.10.2012.
u 10:57

Vježbaju tri puta na tjedan – bez izostanaka. Najteže su im akrobacije, koje katkada, na žalost, završe istegnućem ili pucanjem mišića

Istrčale su na parket bez jasne predodžbe što bi zapravo trebale izvesti. Bio je Uskrs 2006. godine, košarkaši su igrali na domaćem terenu, a one su trebale animirati publiku. U stanci. Tako su im barem objasnili prije same utakmice.

Srećom su tribine bile prazne

– Kreni – netko je viknuo, ni danas ne znaju tko, i one su potrčale. Skakutale su kako su znale i umjele, moleći se da cijela improvizirana koreografija završi što prije. Znale su da je “katastrofu” koju su upravo izvele, na njihovu sreću, vidjelo samo desetak ljudi.

– Tih godina na tribinama i nije bilo mnogo navijača, niti je košarka bila popularna – prepričavaju dok se u svlačionici Prirodoslovne škole u Zagrebu pripremaju za trening. Najlonke, puni make-up, dresovi, pomponi i beskonačno ponavljanje pokreta njihova je priprema. Tri puta tjedno – bez izostanaka.

Ni danas, šest godina od tog prvog nastupa, debakla koji pamte, Cheerleadersice zagrebačke Cedevite nemaju trenera, same smišljaju pokrete i nove plesove, biraju glazbu i buduće članice.

– Glavni je uvjet za cheerleadersice da već imaju plesnog iskustva. Djevojke moraju biti atraktivne, poželjna je duga kosa, ali fizički izgled nije presudan – kažu.

Danas ih je dvadesetak, a najstarijim članicama 26 je godina. Iako je osim zabave cheerleading i način na koji zarade džeparac, te su djevojke odreda odlične studentice Ekonomskog, Filozofskog, Prirodoslovnog i Agronomskog fakulteta koje zbog svojih zapaženih rezultata primaju i stipendije.

– Koliko god trenirale ili nastupale, to nikada nije utjecalo na naše uspjehe. Više zapravo i ne možemo bez treninga – kažu. Koreografije su im osigurale popularnost, prilaze im mnogi, hvale nastup, mole za brojeve telefona, ulaznice za utakmice, autograme košarkaša.

– Družimo se s košarkašima, ali Cedevitin postav često se mijenja pa se dogodi da baš kada se upoznamo, oni napuste klub – kažu djevojke. Priznaju, ima i ljubavi, ali to je, odmah se opravdavaju, više iznimka nego pravilo.

Slučajno ostale zaključane

– Znalo se dogoditi da se zaljubimo u košarkaše ili oni u nas. No, o detaljima nećemo govoriti – kažu i mijenjaju temu: na tanak se led ne daju.

Najdulji im nastup traje minutu, a tijekom utakmice se presvlače nekoliko puta. Dosad su uvježbale više od dvjesto koreografija, a najteže su, ističu, akrobacije. Savršene elemente zato plaćaju modricama, a nisu isključena ni istegnuća, pucanje mišića i ozljede koljena, koje su u ceerleadingu najgore.

– Ne mogu se zamisliti bez Cedevite. U cheearleading sam krenula na fakultetu umjesto tjelesnog odgoja i ostala. Sada svakom novom utakmicom imam sve više volje i ideje za sljedeće nastupe – kaže kapetanica, 26-godišnja Vanja Mikić.

U godinama navijanja skupile su stotine anegdota – bilo je djevojaka koje bi u nekoliko sekundi, koliko im traje stanka za presvlačenje, na teren istrčale zaboravivši odjenuti kratke hlačice ili onih koje su jednostavno cijelu koreografiju ostale zaključane u svlačionici. Slučajno!

– U takvim situacijama improviziramo. To nam nije problem jer smo se upravo kroz improvizaciju i usavršile i postale ono što danas jesmo: Cedevitine navijačice – kažu uglas djevojke.

Komentara 21

AU
Augustiner
11:42 07.10.2012.

teško žabu u vodu naterat!!

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:46 07.10.2012.

postoji li besmislenija stvar od ovoga???

JO
johnxxx
11:08 07.10.2012.

Više slika na ovu temu, molim :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije