Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA Riječanke osvojile prvi ovosezonski trofej

Četvrti uzastopni Kup stigao na Trsat

22.12.2008.
u 20:24

Svoj prvi ovosezonski naslov pobjednica Kupa Hrvatske odbojkašice Rijeke Kvarner VIG-a osvojile su proteklog vikenda u Kninu.

Sjajna igra
Nitko nije ni očekivao drugačije, Riječanke su u završnici Kupa Hrvatske četvrti put uzastopce osvojile naslov pobjednica. Osmi je to osvojeni Kup Riječanki ukupno, za ovaj su u finalu pobjedile Vukovarke. Iako su nešto slabije igrale u polufinalu protiv Azene, u finalu su prikazale sve svoje mogućnosti.

- Stvarno smo zaslužili ovaj kup, cure su igrale odlično, bila je to krasna odbojkaška predstava u kojoj sam uživao. Volio bih takav angažman vidjeti što češće, ali sada znam da mogu pa ću ih pritisnuti, rekao je trener Riječanki Igor Lovrinov.

U riječke redove stigle su i dvije pojedinačne nagrade. Za najbolju tehničarku izabrana je Ana Grbac, za najbolju igračicu Elena Simić. Sve manje od naslova pobjednica za Rijeku bio bi podbačaj, naime obrana naslova u Kupu i prvenstvu ovosezonski je imperativ a, osim toga, Riječanke će pokušati i do trećeg “važa”, onog u Interligi.

Prekretnica 14. siječnja
Zasad riječke odbojkašice imaju devet pobjeda iz isto toliko susreta, izgubile su samo dva seta.

- Već 10. siječnja gostujemo u Klagenfurtu, i nadam se nastavku pozitivnog niza, kaže Lovrinov.

No, osim Interlige Rijeka Kvarner VIG ima priliku plasirati se u drugi krug europske Lige prvakinja, što bi bio i najveći uspjeh u povijesti riječke odbojke. Na Trsat 14. siječnja stiže Prostejov, ekipa koju su Riječanke umalo pobijedile u Poljskoj, a sada to imaju priliku i učiniti.

- Sada ćemo malo na odmor, a onda kreće akcija Prostejov. Bila bi to doista velika pobjeda za nas i sjajan uspjeh za riječku odbojku, no sada ćemo malo uživati u Kupu, zaključio je trener Kvarner VIG-a Igor Lovrinov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije