Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA ZA TORCIDAŠE

Četvorka koja je vikala "Ubij Srbina" ne smije prići stadionima na kojima igraju Hajduk i Hrvatska

Hajduk Rijeka
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/7
20.03.2017.
u 16:45

Za tu četvorku splitsko tužiteljstvo je tražilo određivanje istražnog zatvora, no sud im zahtjev nije prihvatio, smatrajući da obrazloženja tužiteljstva nisu dostatna

Ne idu u zatvor na Bilicama, no ne smiju se približavati stadionima na kojima igraju Hajduk i reprezentacija na udaljenost manju od 500 metara.

Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu o sudbini četvorice navijača Hajduka, koje je nakon Jadranskog derbija policija prijavila zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju jer su tijekom utakmice preko megafona predvodili navijanje povicima “Ubij, ubij Srbina”.

Za tu četvorku splitsko tužiteljstvo je tražilo određivanje istražnog zatvora, no sud im zahtjev nije prihvatio, smatrajući da obrazloženja tužiteljstva nisu dostatna. Tužiteljstvo se na odluku suca istrage žalilo, a izvanraspravno vijeće žalbu je uvažilo, smatrajući da postoji dovoljni osnov sumnje da su osumnjičenici počinili to za što ih se sumnjiči.

No nije im određen istražni zatvor već mjere opreza, a ako ih prekrše i približe se stadionima na kojima se odigravaju utakmice Hajduka i reprezentacije, završit će u istražnom zatvoru.

>>Neće ni ove dvije utakmice kazne riješiti problem

>>Hajduk: Znamo da žalba nema smisla, nama je najveća kazna nogomet bez publike

Komentara 2

UV
uvikspremni
19:27 20.03.2017.

Haha smjena već čeka, 10.000 ih je vikalo, hoće ih sve u zatvor :-))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije